Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Vin oltenii! Zilele Culturii Valcene la Sibiu in week-end

În cadrul programului Tezaure Umane Vii prin Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor, Muzeul „ASTRA” organizează cea de a şasea ediţie a Zilelor Culturii Populare Vâlcene în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

“Pe durata a două zile, în 3 şi 4 iulie 2010, prin amabilitatea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, având sprijinul financiar al Consiliului Local Sibiu, Muzeul „ASTRA” oferă sibienilor posibilitatea să pătrundă în viaţa spirituală a vâlcenilor, integrată patrimoniului românesc de valori imateriale, mărci identitare în concertul spiritual european”, explică Simona Ghiorghieş, muzeograf în cadrul CNM Astra.

Zilele culturii populare vâlcene  încearcă să aducă în atenţia publicului sibian valorile materiale şi imateriale ale satului vâlcean. Astfel, pe parcursul celor două zile meşteri populari îşi vor prezenta creaţiile (icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, piese de port popular şi alte piese textile, păpuşi în port tradiţional, obiecte ceramice, obiecte din lemn, etc), iar  spectacolele de cântece şi dansuri populare, specifice plaiurilor de pe malurile Oltului vor delecta auditoriul.

Târgul meşterilor populari se va desfăşura între orele 11.00 – 19.30, iar spectacolele se vor ţine pe scena de pe lac începând cu orele 17.00 şi până la orele 20.00.

Duminică, ora 9.30 la Biserica monument din Bezded, Sălaj, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către preotul paroh împreună cu un sobor de monahi de la Sfânta Mănăstire Cozia, părinţi de la acelaşi lăcaş de cult, ctitorie a lui Mircea cel Bătrân.

Comentarii

13 comentarii

aaa

Acum 11 ani

si cu ce vin oltenii, cu manele?
Raspunde

liu

Acum 11 ani

cu BMW uri negre din '91
Raspunde

Marin

Acum 11 ani

Zilele valcene le avem tot anu prin pietele sibiene. Care tezaur uman...
Raspunde

Alexa

Acum 11 ani

hai pa 'oltenii' , valea la voi acasa ca in sb nu aveti loc ! deja e mega aglomerat ;)....mai mergeti si la craiova sau bucale...
Raspunde

terente banu'

Acum 11 ani

oltenii ne conduc.oltenii sunt la televizor.oltenii ne impart banii.am luato noi astia de prin ardeal de la sudisti.ce e de facut?
Raspunde

michael

Acum 11 ani

Doaaaamne ! mi-a stat inima in piept cand am citit ! credeam ca vin de tot , sa se stabileasca in sibiu ...credeam ca inca mai vin in sibiu ... sper sa nu intarzie prea mult pe aici ! nu ?!
Raspunde

cristi

Acum 11 ani

in locul vostru as sta cu capu-n pamanat, nu voi vajnici ardeleni (sibieni) sunteti cei care ni l-ati dat (din nou) pe basescu, in "înţelepciunea" vostra ca fiind cea mai buna solutie pentru tara, dar stiti cum se spune, prostul pana nu-i fudul....
Raspunde

Ana

Acum 11 ani

Ar trebui sa va fie rusine ca vorbiti asa... oltenii nu cred ca v-au jignit...asa ca mai bine ati tacea decat sa faceti atata gura. Uitati-va in jurul vostru si veti vedea ca tot oltenii sunt cei care va conduc...nu voi sunteti la conducerea...oltenii orinde s-au dus, au dus numele mai departe...voi ce ati facut...mai nimic...asa ca sa va fie rusine, mai ales ca l-ati mai ales si pe Basescu...asa ca traiti bine...pe prostia voastra!
Raspunde

zeno

Acum 11 ani

Noica, din care sibienii si-au facut un idol, s-a nascut in judetul Teleorman.
Raspunde

Diana

Acum 11 ani

Nu conteaza atat de mult zona in care te nasti, si nu ai de ce sa fii introdus intr-un tipar daca te-ai nascut pe anumite meleaguri. Cu totii suntem romani, atat ardelenii, cat si oltenii sau moldovenii asculta manele, conduc BMW-uri din '91 sau l-au ales pe Basescu. Vreau sa subliniez ca nu este cazul sa mai punem diferite etichete!!! Cu totii sunem oameni... indiferent de zona in care ne-am nascut!
Raspunde

Diana

Acum 11 ani

Si ca un P.S., sunt ardeleanca din mosi stramosi ;)
Raspunde

gabriela

Acum 11 ani

am fost si eu la spectacolul acela si am iesit foarte frumos cu totii .Mi-a placut foarte mult.Noi oltenii suntem foarte buni si in cantat,si in agriculturi in toate dar cel mai mult ne pricepem la dansat si cantat chiar daca venim de departe si strabatem atata drum strabatem pt voi dumneavoastra sa va facem mai fericiti decat sunteti....
Raspunde

:)

Acum 11 ani

multumim
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus