Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Disperare

Mihaela Grigoraș a încercat să convingă pe cei din Consiliul Județean că desființarea conducerii și personalității juridice a Teatrului Gong nu este cea mai bună soluție. Că ar trebui păstrat... inclusiv postul de director. Valer Olaru a sărit ca ars legat de posibilitatea ca Muzeul pe care îl conduce să fie transferat Academiei Române și, prin urmare, să existe reala posibilitate să fie schimbat din funcție. Corneliu Bucur ar fi fost în stare să promită că îl va suna în fiecare minut pe Emil Boc pentru a-l convinge să aprobe transferul ”Astral” către Academia Română – ar mai avea, astfel, șansa de a ajunge directorul CNM Astra.
Sunt doar câteva din exemplele publice ale săptămânii trecute. Exemple clare pentru disperarea care plutește nu numai în rândul angajaților ”de rând” din rândul bugetarilor. La orice nivel, zilele acestea, e disperare. Reală, aproape palpabilă. Postul, funcția, venitul acela lunar sunt amenințate și la stat de vremurile crizei ce vor mai bântui Sibiul și țara.
Este ciudat să vezi ”șefi”, directori peste instituții cu zeci sau sute de oameni, trăgând din răsputeri pentru propriul post. Te-ai aștepta ca la nivelul lor funcția într-un loc sau altul să nu fie o problemă, să joace într-o ligă unde angajatorul e cei care îi curtează și nu ei umblă cu CV-urile pe la birourile de personal.
Ciudat, dar ditamai directorii tremură. Directorii de la stat se simt în nesiguranță, își simt chiar viitorul amenințat. Evident, nu toți. Iar în cazul lui Corneliu Bucur, mai mult ca sigur că nu veniturile sunt imboldul care îl mână spre a conduce din nou CNM Astra. Dar să vezi directori trecând peste orice urmă de mândrie, în văzul întregii lumi, e o imagine pe care doar restructurarea administraţiei publice din România o mai poate oferi.
Nimeni nu se bucură de necazul lor. Dar, în unele situaţii, parcă prea mare este discrepanţa dintre mai vechile poziţii în care se juruiau directorii că pentru instituţie şi angajaţi lucrează ei de fapt şi tabloul însăilat zilele acestea. În care aproape orice director ar fi în stare să îşi trimită în şomaj toţi angajaţii, doar pentru a rămâne pe poziţie.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

miha

Acum 12 ani

Invata romaneste, domnule ziarist: \"Mihaela Grigoraș a încercat să convingă pe cei din Consiliul Județean că desființarea ...\" Corect era: \"sa-i convinga\"!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus