Sâmbătă,
22.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Prima conferinta despre Borsos Miklós

Biroul Cultural Maghiar din Sibiu organizează prima ediţie a Conferinţei de Artă Borsos Miklós, eveniment care face parte dintr-o suită dedicată artistului Borsos Miklós - născut la Sibiu în 13 august 1906.
”Artist plastic de renume mondial, dar şi un scriitor cu un stil tranşant aparte, Borsos Miklós a fost o personalitate marcantă a culturii maghiare şi mondiale. În scrierile sale, dar şi într-un film realizat în anul 1985 - cu securitatea pe urme - maestrul evocă şi prezintă oraşul său natal ca pe un loc deosebit, frumos şi bogat spiritual, cu oameni corecţi, harnici şi optimişti”, arată reprezentanții Biroului cultural maghiar .
În cadrul Conferinţei din data de 14 august, la Centrul Cultural Hungarica din Sibiu, str. Felinarului 6, începând cu ora 10.00 va fi prezentată partea despre Sibiu a filmului "Szülőföldjeim" (Locurile mele natale) precum şi traducerea în limba română a cărţii autobiografice "Visszanéztem félutamból" (Uitându-mă retrospectiv - Sibiu, oraşul meu natal) în care este prezentată perioada trăită pe malurile Cibinului.

Conferinţa face parte dintr-un proiect amplu care se desfăşoară anual şi în cadrul căruia se menţin vii arta, valoarea, personalitatea şi bogăţia spirituală a lui Borsos Miklós. Programul cuprinde expoziţii, tabere de creaţie, seri culturale, concursuri, întâlniri ale artiştilor plastici, etc. În acest proiect, pe lângă Biroul Cultural Maghiar din Sibiu sunt implicate instituţii importante din Győr (muzeu), Budapesta (casă memorială), Ciumani (Hargita - instituţie culturală) care toate poartă numele marelui artist, instituţii între care există un protocol de colaborare.
 
Evenimentele din 14 august vor fi traduse simultan şi în limba română.
Prezentarea cărţii şi vizionarea filmului vor începe la ora 16,00.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus