Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Evenimentele primului weekend al lunii noiembrie nu-I lasă pe sibieni să stea în casă, ci îi invită la târg de carte, teatru, Festivalul Culturii Maghiare Ars Hungarica sau să-și susțină echipa de fotbal preferată.

Vineri, 3 noiembrie 2017

Încă de joi, 2 noiembrie, a început la Biblioteca Județeană Astra cea de XVII-a ediție a Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă. La evenimentul devenit deja o tradiție în Sibiu, vor fi prezente circa 25 de edituri de carte religioasă din țară și din străinătate. Intrarea este gratuită, iar programul este între orele 10:00-20:00.

În Piața Mică se desfășoară Festivalul Gastronomic al romilor, iar printre tarabele cu preparate culinare specifice culturii lor, găsim și diferite obiecte sau articole de îmbrăcăminte.

De la ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca” se va pune în scenă spectacolul „Felii”.

Sâmbătă, 4 noiembrie

La Teatrul Gong se va desfășura , între orele 10:00-12:00, un atelier de povești ce se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Tot la Teatrul Gong va avea loc conferința TEDxSibiu Challenging Tomorrow, la ora 14:00. Acolo, vor lua cuvântul întreprinzători importanți din Sibiu care vor împărtăși cu publicul prezent „aventurile” prin care au trecut până au ajuns să culeagă rodul muncii lor.

Sibienii care nu au ajuns la Biblioteca Astra la Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă mai au încă timp. Aici vor avea loc, pe lângă lansările de carte, și manifestări precum dezbateri cu diverse personalități pe teme culturale, întâlniri cu scriitori și editori.

Seara de la 19:00, la TNRS se va juca „Hamlet”.

Duminică, 5 noiembrie

Este ultima zi în care puteți fi prezenți la Târgul Național de Carte și Revistă Religioasă, ajuns la cea de XVII-a ediție, unde vor fi prezente edituri din țară și străinătate, de diferite confesiuni.

Susținătorii echipei de fotbal sibiană FC Hermannstadt sunt așteptați pe stadionul Municipal pentru a fi alături de echipa favorită în meciul cu FC Chindia Târgoviște, care va conta pentru etapa XV-a, de la ora 11:30. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Festivalul dedicat culturii maghiare Ars HUNGARICA, care prezintă tradițiile, patrimoniul și bogăția aceste culturi prin deschiderea față de alte naționalități, începe duminica aceasta. Programul integral al festivalului în această zi este următorul:

7:00 - Deschiderea oficială / Sala Oglinzilor FDGR 17:15 – Lansare carte - Borsos Miklós: Hermannstadt - meine Liebe / Sibiu, dragostea mea / Sala Oglinzilor FDGR 18:00 – Proiecție film – Borsos Miklós: Meleaguri natale - Sibiu (subtitrat în lb. română) / Sala Oglinzilor FDGR 18:30 – Vernisaj expoziție – Ivácson Rebekka: teaTIME / Sala Oglinzilor FDGR 19:00 – Concert cameral – Intermezzo Qvartett /Sala Oglinzilor FDGR 21:00 – Concert – Peet Project: The Bad Boys of Budapest / Atrium

Iubitorii de teatru din Sibiu vor putea fi prezenți la spectacolul de teatru coregrafic „Eine kleine Nachtmusik", prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” și Uniteatru, la ora 19:00. Este cea mai recentă creație scenică a cunoscutului coregraf Gigi Căciuleanu. Este recomandat tinerilor cu vârsta peste 12 ani și prezintă o îmbinare a singurătății, a creației și a geniului. Prețul unui bilet este de 9 lei. Tot de la aceeași oră, la Teatrul Național „Radu Stanca” se va prezenta publicului spectacolul „Familii”.

-de Bianca Voșloban

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Nicoleta Corfeanu

Acum 6 ani

Sibienii adevarati merg la indragita ciorba de burta ca sa se dreaga dupa o noapte de beutura, ragaieli si diarie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus