Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Castigatorii Umbrelei Verzi de la Artmania

Cinci sibieni au câştigat premii pentru că au reciclat deşeurile electrice şi electronice sau paharele de bere goale din Piaţa Mare.

 

În cartierul Vasile Aaron a fost demarată acţiunea de colectare a DEEE-urilor, iar pe parcursul celor 3 zile au fost strânse aproximativ 2.5 tone de astfel de deşeuri. În plus, locuitorii oraşului Sibiu au avut la dispoziţie, pe parcursul celor 3 zile, un call center la care puteau solicita deplasarea unei echipe pentru colectarea deşeurilor voluminoase. 

Fiecare persoană care a adus spre reciclare un DEEE a avut şansa să câştige prin tragere la sorţi premii eco. Câstigatorii tombolei sunt: Baboc Ştefana  - role; Căpriţă Matei - role, Stănescu Cornelia - role; Boborodea Ioan - apărat foto digital; Ivan Alexandru  - bicicletă; Boantă Iulian - bicicletă.

Cortul Umbrela Verde special amenajat în Piaţa Unirii a oferit participanţilor la ARTmania ocazia de a-şi crea tricouri „Do it yourself”, cu desene eco pictate ad hoc. Persoanelor care şi-au dorit să-şi testeze creativitatea le-au fost puse la dispoziţie diverse materiale reciclabile, din care au putut construi obiecte de decor, demonstrând că orice deşeu are o poveste.

„Reciclarea DEEE-urilor reprezintă o temă importantă în domeniul sănătăţii mediului şi a populaţiei. Sibienii ne-au reconfirmat ceea ce ştiam: anume că sunt cetăţeni responsabili şi au o atitudine civică europeană. Pentru noi este important că atât locuitorii oraşelor unde mergem, dar şi turiştii prezenţi la aceste evenimente să fie informaţi asupra colectării DEEE şi să transmită mai departe invitaţia noastră la reciclare”, a declarat dl. Liviu Popeneciu, preşedinte Asociaţia RoRec.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus