Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

De frica sufla si in iaurt sau cum sa scoti copiii bolnavi in strada!

Nenorocirea de la Maternitatea Giuleşti a băgat frica în autorităţi, care de o săptămână nu mai contenesc cu măsurile de siguranţă în spitale. Astăzi a fost rândul Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului de Pediatrie. Ideea în sine este în regulă, însă măsura de a scoate afară din spital copii bolnavi, copii cu membre în gips şi oameni imobilizaţi la pat, nu mai este în regulă.

Aşa s-a întâmplat astăzi, după ora 13.00, când peste 20 de pacienţi ai Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu au fost scoşi de urgenţă în stradă, la peste 30 de grade Celsius, pentru a li se explica măsurile care trebuie luate în caz de incendiu. În vreme ce o doamnă în uniformă turuia foarte serioasă despre eliberarea căilor de acces şi alertarea autorităţilor, copiii stăteau în papuci şi în pijamale în faţa spitalului. Iar cei mai micuţi dintre ei, în braţele mămicilor. „Ni s-a spus că este simulare de incendiu şi ne-au scos afară. Acum stăm aici”, a pus una dintre mame cu pruncul în braţe.

În urmă cu câteva zile Instituţia Prefectului a emis, astăzi, un ordin prin care se constituie comisia mixtă de control în spitalele din judeţul Sibiu.  "Comisia mixtă de control are obligaţia efectuării, în termen de 10 zile lucrătoare de la data constituirii, la unităţile publice, indiferent de subordonare, a controalelor tematice privind apărarea împotriva incendiilor, cu accent deosebit pe verificarea căilor de acces/evacuare în/din unităţi, limitarea propagării incendiilor, exploatarea instalaţiilor utilitare ale construcţiilor şi asigurarea mijloacelor tehnice, sistemelor şi instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi stingere a incendiilor în unităţile sanitare publice de pe raza judeţului Sibiu", se arată în comunicatul de presă remis de Instituţia Prefectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus