Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

Ploile abundente ar putea provoca alunecari de teren si mai importante la Aeroport

Directorul Aeroportului, Augustin Sava, a declarat, ieri, că "pământul se mişcă încet" acolo unde s-au produs alunecări de teren, în afara zonei de siguranţă a pistei, şi a susţinut că ploile abundente ar putea produce alte alunecări de teren, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul Aeroportului din Sibiu, Augustin Sava, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că există în continuare mişcări ale pământului în zona alunecărilor de teren din incinta aeroportului. "Pământul se mişcă încet. Deocamdată, nu au fost ploi semnificative, dar, dacă precipitaţiile continuă, ar putea să se mişte mai mult", a declarat Augustin Sava.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, în municipiu, în ultimele 24 de ore, nivelul precipitaţiilor înregistrate a fost de 25 de litri pe metru pătrat. Sistemul automat de ghidaj al Aeroportului a fost scos din funcţiune, în urmă cu o săptămână, în urma unei alunecări de teren produse în capătul zonei de siguranţă a pistei, operaţiunile de aterizare făcându-se cu ajutorul turnului de control. Potrivit reprezentanţilor Aeroportului, alunecarea de teren s-a produs pe o lungime de 80 de metri, la capătul zonei de siguranţă a pistei, în urma acesteia întreg sistemul automat de dirijare a avioanelor la aterizare fiind scos din funcţiune.

Potrivit directorului Aeroportului Sibiu, Augustin Sava, echipamentele nu au fost defectate, ele urmând a fi demontate şi păstrate în siguranţă până la remedierea situaţiei. Oficialii Aeroportului Sibiu spuneau că, practic, nu există un pericol iminent, doar că este nevoie de mai multe manevre, mai multă atenţie şi coordonare prin turnul de control.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean, care are în subordine Aeroportul, au cerut o expertiză tehnică pentru a stabili cum s-au produs alunecările de teren şi cine este responsabil. Aeroportul din Sibiu a fost modernizat recent, realizându-se un nou terminal, prelungirea pistei, un nou turn de control şi o parcare spaţioasă. Costul lucrărilor s-a ridicat la aproximativ 70 de milioane de euro, bani proveniţi de la autorităţile locale, de la bugetul statului şi dintr-un credit contractat la BERD.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

miha

Acum 12 ani

Tot ce a inaugurat Johannis cu mare fast in urma cu doi ani se duce de rapa. Nu-i doar aeroportul, ci si pavajul de pe Balcescu, Piata Garii, noile autobuze de la Tursib...
Raspunde

giusepe

Acum 12 ani

Sa se construiasca o pista peste o vale, care trebuie umpluta ma inainte cu milioane de m3 de pamant, e o ciudetenie ce se poate gasi numai in Romania, sau poate numai la Sibiu. Oare de unde sant costurile atat de inalte. Nu existat in jurul Sibiului destul teren ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus