Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

In 2010, taxe si impozite la fel ca in 2009. Chiar mai mari ca in 2008

În timp ce majoritatea încasărilor la mai toate bugetele scad, taxele și impozitele plătite de firmele din Sibiu și de către locuitorii orașului se mențin, ba chiar au o ușoară tendință de creștere.
Până pe 14 septembrie anul acesta, Direcția Fiscală Sibiu a încasat de la firmele și persoanele fizice din Sibiu peste 56,7 milioane de lei. Anul trecut, la începutul lui septembrie, suma încasată depășea cu puțin 50 de milioane de lei, iar acum doi ani, când economia românească ”duduia”, încasările la bugetul local în primele opt luni ale anului erau de aproximativ 49 de milioane de lei. Din acest an, însă, taxele și impozitele locale au fost mărite în urma decizie Guvernului Boc.
Pentru anul în curs, taxele și impozitele locale mai pot fi plătite fără a fi percepute penalități de întârziere până pe 31 septembrie 2010. Din această vară, nivelul majorării de întârziere la plata taxelor si impozitelor la bugetul local este de 2% din cuantumul obligaţiilor pentru neachitarea la termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă. Până acum calculul majorărilor se făcea la 0,1% pe zi.

Informații despre posibilitățile de plată

Sibienii au la dispoziţie mai multe posibilităţi pentru efectuarea plăţilor: prin card bancar, prin ordin de plată, prin intermediul oficiilor poştale sau al ghişeelor Direcţiei Fiscale aflate în cele două sedii ale Primăriei. Programul de funcţionare al ghişeului din Bulevardul Victoriei nr. 1 – 3 este de luni până joi, între orele 08.00 – 15.00 şi vineri între orele 08.00 – 12.00, iar ghişeele din strada Samuel Brukenthal sunt deschise de luni până joi între orele 08.00 – 15.15 şi vineri între orele 08.00 – 12.15.
Cele mai solicitate perioade de plată a impozitelor şi taxelor locale sunt perioadele aproape de data scadentă a semestrelor: 1 – 31 martie şi 15 – 30 septembrie.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus