Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Dealul Daii, licitat la mai putin de jumatate din valoare

Aproximativ zece milioane de lei este suma pe care SC Confort SA din Timişoara o cere pentru reabilitarea celor 6,1 km din drumul Sibiu – Agnita, porţiune pentru care proiectul a fost greşit întocmit, fără a fi luate în calcul şi alunecările de teren din zonă.

SC Confort SA nu este deloc străină de lucrările publice din judeţ. În această lună, SC Confort SA este aşteptată să finalizeze lucrările de reabilitare a zonei lacurilor sărate de la Ocna Sibiului. Cele aproximativ zece milioane de lei cerute de firma timişoreană sunt mult sub preţul calculat în studiul de feabilitate, document în care lucrările erau aproximate la peste 23 de milioane de lei, tot fără TVA.

Imediat după oferta celor de la Confort s-a situat cea a firmei Drum Serv din Târgu Mureş. Cât priveşte oferta depusă de consorţiul condus de Comtram, grup de firme care lucrează în prezent pe restul şantierul drumului Sibiu-Agnita, aceasta se situează undeva la jumătatea preţurilor cerute în cadrul licitaţiei a cărei deschidere de oferte a avut loc la finele săptămânii trecute. La licitaţie au depus oferte şapte firme.

După deschiderea ofertelor, urmează analiza tehnică a documentaţiilor depuse. Cel mai probabil, până la atribuirea contractului pentru lucrările de reabilitare a celor 6,1 km de drum judeţean ce traversează Dealul Dăii vor mai trece câteva săptămâni. Pentru finalizarea acestui tronson, caietul de sarcini al licitaţiei prevedea un termen de 12 luni de la data semnării contractului. Prin urmare, sibienii care sperau să circule liniştiţi către Agnita din primăvara anului viitor, termenul iniţial de finalizare a lucrărilor, vor mai avea de aşteptat mai bine de un an.

Pentru restul de peste 40 de km de drum judeţean, însă, termenul de finalizare al lucrărilor ar trebui să rămână mai 2011. Lucrările sunt executate de asocierea Comtram – DPC – Sinecon – ConA, pentru suma de 27 de milioane de lei, fără TVA.

Cine e Confort SA?

SC Confort SA este controlată de omul de afaceri timişorean Georgică Cornu, preşedintele Camerei de comerţ Timiş. În zonă, firma este cunoscută drept abonată la contractele pe bani publici. În 2007, Georgică Cornu a fost audiat de procurorii DNA într-un dosar de urmărire penală pentru mită şi abuz în serviciu: mai mulţi angajaţi ai firmei erau acuzaţi că ar fi dat mită materiale de construcţie conducerii Electrica Banat, pentru a obţine adjudecarea unor lucrări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

sibianul

Acum 12 ani

Daca intradevar proiectul a fost intocmit gresit proiectantul ar trebui pus la plata
Raspunde

agnitean

Acum 12 ani

sa vedem cine va plati porcaria de pe drumul agnita-sibiu, dupa cum se misca nu cred ca vor termina in mai 2011, probabil nu mai au bani asa cum s-a auzit. Dar ca de obicei idiotii din CJ se fac ca ploua si-l lasa pe umflatu de caraBulea sa faca banii asa cum stie el mai bine. Intre timp prostii de agniteni, barghiseni, ighiseni s.a.m.d isi rup masinile si injura degeaba ... n`asa?
Raspunde

liu

Acum 12 ani

in 3-4 saptamani o sa intocmeasca un necesar de lucrari suplimentare cu 100% din valoare
Raspunde

sandu

Acum 12 ani

bai \"agnitene\", mai umbla si cu caruta, ce, te-ai domnit, de meri numa\' cu masina, ciumete? si nu te mai lua de oameni care nu ti-au facut nimic, ca te bate Cel de Sus, asa ca du-te, bai loaza, la saraturi si te spanzura, da\' mintene...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus