Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Tudor Chirila Canta pentru viata pictorului sibian Bogdan Mihai Radu

Tudor Chirilă plănuieşte zilele acestea un concert caritabil pentru pictorul sibian Bogdan Mihai Radu. Bogdan a fost diagnosticat cu o boală foarte rară care l-a paralizat practic la pat şi al cărei tratament este foarte costisitor.

Tudor Chirilă va cânta gratuit la Palatul Ghica din Bucureşti. Toţi banii care vor fi strânşi din concert vor fi donaţi apoi pictorului Bogdan Mihai Radu. „Eu nu îl cunosc personal pe domnul Chirilă, îl ştiu ca toată lumea din cântecele Vama Veche. Prin nişte prieteni comuni a aflat de starea mea şi el a venit cu ideea, din câte am înţeles. Echipa lui de PR a avut deja nişte discuţii cu persoane apropiate mie ar urma să susţină un concert în data de întâi octombrie, la Palatul Ghica, din Bucureşti pentru mine”, ne-a declarat Bogdan Mihai Radu, de pe patul de spital.

Concertul Tudor Chirilă ar urma să fie doar o etapă dintr-o campanie mult mai amplă de strângere de fonduri pentru salvarea vieţii lui Bogdan. În aceaşi locaţie şi la aceaşi dată ar urma să fie vernisată o expoziţie de artă la care în jur de 30 de artişti din toată ţara contribuie cu câte o lucrare. Toţi banii care se vor încasa din lucrările vândute, vor merge de asemenea către Bogdan. În fine, o a treia etapă a campaniei va include de asemenea o strângere de fonduri, însă de data acesta în cadrul Balului Bucureştilor, eveniment programat în al doilea week-end din luna octombrie.

 

Vara aceasta Bogdan Mihai Radu a fost diagnosticat cu poliradiculonevrita acuta. O boala rară care afectează nervii şi rădăcinile nervoase, provocând în principal paralizia membrelor. Poliradiculonevrita acută, numită şi sindromul Guillain-Barre este o boala rară ce apare la 1-2 cazuri în 100.000 de locuitori. În cadrul sindromului Guillain-Barré, afectarea nervilor este simetrică şi de cele mai multe ori reversibilă. În general, este precedată de un episod infecţios viral sau bacterian.

Momentan Bogdan se află internat în secţia de neurologie a spitalului Universitar Bucureşti, iar echipa de medici care se ocupă de el afirmă ca tratamentul este unul îndelungat, care implică multe proceduri şi investigaţii şi că vindecarea poate fi completă sau parţiala, în funcţie de pacient.

Acum i se administrează intravenos tratamentul cu imunoglobulina umana normală, tratament început în data de 26 august. Costurile nu sunt decât parţial suportate de stat, un singur flacon costând 2800 RON, iar în acest moment nu se ştie pentru cât timp va trebui să îl urmeze. Dupa această primă parte a tratamentului, vor urma alte investigatii şi analize, recuperarea muşchilor prin gimnastică medical.

Pentru cei care doresc să facă donaţii, conturile deschise sunt urmatoarele:

Raiffeisen Bank:

RO 78RZBR00 000 600 1066 9959 (RON)

RBS (Royal Bank of Scotland, fosta banca ABN AMRO):

RO15 ABNA 0000 0010 0151 8365 (RON)

EUR15 ABNA 0000 0010 0151 8365 (EUR)

BCR:

RO02 RNCB 008 1109 4587 10002 (EUR)

RO29 RNCB 008 1109 4587 10001 (RON)

RO72 RNCB 008 1109 4587 10003 (USD)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus