Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Obi Romania si-a majorat capitalul social cu 80 milioane lei, pentru sustinerea investitiilor

Retailerul de bricolaj Obi România şi-a majorat capitalul social cu 79,99 milioane de lei, de la 127,2 milioane de lei la 207,2 milioane de lei, pentru susţinerea investiţiilor din acest an, respectiv deschiderea de magazine în Sibiu, Ploieşti şi Bucureşti.

"Majorarea capitalul social al Obi România susţine deschiderea noilor magazine din acest an, la Ploieşti, Sibiu şi Bucureşti. Expansiunea companiei va continua şi în cursul anului 2011 în acelaşi ritm. Obiectivul Obi este de a deveni lideri în DIY (n.r. - do it yourself) şi în România în următorii ani, poziţie pe care o deţine deja pe piaţa de DIY din Europa Centrală şi de Est", a declarat luni, agenţiei Mediafax, Romano Quinzi, country manager Obi pentru România. Magazinele din Ploieşti şi Sibiu au fost deschise în aprilie, respectiv august, iar cealaltă unitate, a doua din Bucureşti, va fi lansată oficial la 29 septembrie în zona Policolor.

Potrivit unui anunţ al companiei, la majorarea capitalului au participat ambii asociaţi ai Obi, respectiv Obi AG şi Obi Holding, proporţional cu cota de participare deţinută. Obi AG are 80% din capitalul social al Obi România, iar restul acţiunilor sunt deţinute de Obi Holding. Operaţiunea de majorare a capitalului a fost realizată prin emiterea a 349.344 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 229 lei pe unitate. În România, Obi deţine şase magazine, în Bucureşti (cartierul Berceni), Oradea, Piteşti, Arad, Sibiu şi Ploieşti.

Potrivit directorului Obi pentru România, compania vrea să deschidă magazine în România în oraşele cu peste 70.000 de locuitori. Investiţia medie într-un magazin este de aproximativ cinci milioane de euro. Retailerul de bricolaj face parte din grupul german Tengelmann, care a fost prezent pe piaţa românească şi prin intermediul reţelei de magazine de discount Plus, pe care a cedat-o însă în acest an grupului Lidl, împreună cu operaţiunile din Bulgaria.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus