Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Proiect de reabilitare a unor strazi in valoare de sase milioane de euro, la Agnita

Primăria Agnita a început, luni, implementarea unui proiect de reabilitare a unor străzi din oraş, în valoare de şase milioane de euro, care începe cu o întârziere de aproape un an din cauza unor contestaţii depuse de către firmele participante la licitaţii.

Primarul oraşului Agnita, Radu Curcean, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la un an după ce a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea arterei principale a oraşului Agnita, proiect de şase milioane de euro, finanţat din fonduri europene, Primăria a dat, luni, ordinul de începere a lucrărilor. "După un lung drum de contestaţii, în sfârşit, în această lună ( luna septembrie - n.r.), va fi dat şi ordinul de începere a lucrărilor. Investiţia, de şase milioane de euro, înseamnă întreg bugetul Agnitei pe patru ani şi presupune reabilitarea a patru străzi - Mihai Viteazu, 1 Decembrie, Republicii şi Avram Iancu, cu o lungime totală de 4,55 de kilometri", a spus Curcean.

Potrivit acestuia, contractul de execuţie pentru cel mai mare proiect de investiţii din ultimii 20 de ani de la Agnita, "Reabilitarea şi modernizarea arterei principale a oraşului", a fost semnat, luni, de către reprezentanţii Primăriei Agnita şi ai asocierii dintre SC Vectra Service SRL (Braşov) - SC Huge Construct SRL (Iaşi) - SC Prodial SRL (Iaşi), firmă care a câştigat licitaţia.

Potrivit proiectului, până în luna octombrie 2011, termenul final de execuţie, trebuie refăcută întreaga structură a arterei principale, vor fi realizate trotuare moderne, cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, piste pentru biciclişti, iar numărul locurilor de parcare va fi dublat. Lucrările vor începe cu schimbarea reţelei de apă-canal şi vor continua cu modernizarea sistemului rutier. Pentru a nu paraliza oraşul, lucrările se vor desfăşura pe tronsoane de 500 de metri. Ultimele lucrări vor fi cele de refacere a trotuarelor, spaţiilor verzi şi marcajelor rutiere.

"Noi am fundamentat importanţa proiectului pentru Agnita bazându-ne şi pe DJ 106, care acum este în lucru, în ideea că un trafic mai intens pe legătura Sibiu-Sighişoara înseamnă unul mai intens şi pe artera principală a oraşului. Dacă la momentul depunerii proiectului aveam un studiu de trafic de o oarecare intensitate în oraş, între timp, în mai puţin de un an, a crescut numărul de autovehicule, aproape s-a dublat. Avem aproximativ 3.900 de autovehicule înmatriculate. În plus, Agnita este un subcentru zonal, iar traficul, mai ales în zilele de piaţă, este dublat. Vom avea, cu siguranţă, probleme şi în perioada de execuţie, însă sper că vom reuşi să le facem faţă", a afirmat Curcean.

La licitaţie au participat 25 de firme, singure sau în asociere, care au depus zece oferte, din care numai două au fost selectate pentru a merge mai departe. După licitaţie, au fost depuse patru contestaţii, ultima fiind respinsă de Curtea de la Alba la sfârşitul lunii august.

Potrivit lui Radu Curcean, Agnita este cel de-al treilea oraş din ţară care îşi reabilitează drumurile prin Programul Operaţional Regional, însă este oraşul cu cel mai mare buget. În judeţul Sibiu, aceasta este singura localitate care a câştigat o asemenea finanţare, celelalte patru proiecte fiind realizate de Consiliul Judeţean şi vizează drumuri judeţene. Drumul judeţean DJ 106 şi artera principală a oraşului Agnita, ambele modernizate cu fonduri europene, vor constitui cea mai scurtă legătura între Coridorul IV Pan European (frontiera Nădlac - Arad - Deva - Sibiu - Ploieşti - Bucureşti) şi Autostrada Transilvania (frontiera Borş - Cluj Napoca - Târgu Mureş - Braşov - Ploieşti)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

mihai gh.

Acum 12 ani

cred ca firma Prodial nu este din Iasi, ci apartine fostului sef de la Drumuri Nationale, Mihai Ghorghe din Cisnadie. Mafia asfaltatorilor s-a reunit la Agnita.
Raspunde

Un Agnitean

Acum 12 ani

Mafie sau fara Mafie,numai sa faca treaba de calitate
Raspunde

nu conteaza

Acum 12 ani

as dori o lucrare de arta sa ne tina minte toti !
Raspunde

nu conteaza

Acum 12 ani

as dori o lucrare de arta sa ne tina minte toti !
Raspunde

cornel lazea

Acum 11 ani

ma bucur pentru tot cea ce se face nou si frumos in orasul meu natal agnita.sper ca mai devreme sau mai tirziu sa revin acasa la agnita.de aici din madrid le doresc numai bine agnitenilor .felicitari si multe succese domnului primar .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus