Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Santa: Budescu nu stie ce vorbeste

Singurul candidat rămas în cursa pentru şefia Spitalului clinic judeţean, doctorul Adrian Şanta (foto), recunoaşte că a obţinut atestatul pentru Managementul serviciilor de sănătate chiar pe 28 septembrie. Aceasta era şi ultima zi de depunere a dosarelor de candidatură în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de manager a Spitalului judeţean.
„Nu scrie nicăieri că un atestat trebuie obţinut cu şase ani înainte să te foloseşti de el. Da l-am obţinut în 28 septembrie şi eu am un dosar complet, depus pentru acest concurs. Sunt medic de 21 de ani”, a declarat Şanta.
Acum o zi, fostul manager interimar al Spitalului, dr. Gabriel Budescu, a declarat că întregul concurs de la Sibiu nu este onest, sugerând că termenul de depunere a candidaturilor a fost prelungit astfel încât doctorul Şanta să aibă timp să îşi obţină atestatul care îi lipsea. Dosarul lui Budescu a fost respins din cadrul concursului, ambele contestaţii ce au urmat fiind de asemenea respinse.
În replică la declaraţiile lui Budescu, Adrian Şanta spune că, de va obţine postul de conducere al Spitalului, va organiza o conferinţă de presă pe acest subiect.
„Sunteţi singura publicaţie sibiană care se leagă de acest concurs şi de discuţiile care se stârnesc în jurul lui, fondate şi nefondate. Domnul Budescu care nu este medic primar,  aruncă cu acuzaţii nefondate şi face declaraţii despre lucruri pe care nu le cunoaşte. Tot ce pot spune este că ne aflăm încă în mijlocul concursului, iar cand acesta se va termina, dacă voi obţine postul, primul lucru pe care îl voi face este o conferinţă de presă, în cadrul căreia vom discuta pe larg toate aceste probleme”, a mai spus Şanta.


Testul grilă, trecut de toţi candidaţi

Consiliul Judeţean a publicat pe site-ul propriu rezultatele testului-grilă de verificare a cunoştinţelor pentru ocuparea funcţiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor din reţeaua sanitară a CJ Sibiu.
Adriani Şanta a fost declarat admis, cu nota 9,88. Doctorul Radu Moldovan, candidat pentru şefia Spitalului de psihiatrie, a avut aceeaşi notă. La fel, şi dr. Ioan Drăghilă, candidat pentru managerierea Spitalului de pneumoftiziologie, a fost admis, nota obţinută la testul grilă fiind 9,90.
Ultima etapă a concursurilor va avea loc vineri, 8 octombrie, când cei trei medici vor susţine proiectele lor de management şi interviul în faţa comisiei desemnate de Consiliul Judeţean Sibiu.



 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

\"Adrian Santa\"

Acum 13 ani

1. Nu s-a prelungit data concursului, termenele au fost cele legale, de anuntare, publicare etc. 2. Informatiile din dosarele candidatilor sunt secrete, cine le-a aflat sa spuna si de unde le are 3. In fisa cu actele de depus pentru examen (vezi site-ul CJS) nu scrie \"atestat\", ci cursuri de management, asa ca povestea cu atestatul nu sta in picioare. Concursul a fost facut STRICT pe baza legislatiei, chiar cu aducerea de modificari pe parcurs, favorabile cui? 4. Nu e mai grav sa ai acte la dosar, chiar si in termen scurt, decat SA NU LE AI DE LOC? 5. Daca se tinea mai repede examenul, ii cresteau domnului Budescu acte noi la dosar? Nu le are nici cu \"intarzierea\" de care face vorbire. 5. Ne spune domnul Budescu cel vorbaret care sunt actele de medic primar sau de cadru didactic care le-a depus la dosar, cu ce examen s-a calificat cadru universitar, cu ce comisie, prin ce ordin al Ministerului si macar un nume de student al domniei sale? 6. Ne mai spune domnia sa cum figura in statul de functiuni al Spitalului judetean ca medic primar FARA a fi facut dovada acestei calitati? - fosta sefa de personal Magda Maria ar putea povesti... 7. Ne spune cand a fost confirmat macar medic specialist, doctor in stiinte medicale, ceva, orice in afara de calitatea binecunoscuta care l-a adus de nicaieri in fruntea unui spital clinic judetean? 8. Sau cand a primit decizie de pensionare?
Raspunde

Mda...

Acum 13 ani

Spitalul e într-o stare jalnica si ei se cearta in presa...
Raspunde

spital clinic

Acum 13 ani

Budescu de cand a venit in spital a practicat sistematic o invrajbire a personalului. Sigur ca nu intruneste conditiile de a conduce un spital clinic , daca pana la varsta pensionarii nu a reusit pe plan profesional medical , nici macar sa-si ia specialitatea. Poate o fi avand alte grade pe care noi nu le stim. Bine ca a scapat spitalul de el. Nu cred ca Maria Magda i-a favorizat lui Budescu ceva, stiut fiind ca ea a trebuit sa plece din spital pentru ca nu a fost de acord cu magariile lui. Ii doresc D-lui Dr. Santa sa aiba putere sa nu tina cont de influentele politice si sa curete spitalul de cei aserviti lui Budescu daca vrea sa se inconjoare de oameni onesti. Asa zisul profesionalism al PDL-istilor care au impanzit spitalul in ultimul timp cred ca se va vedea in curand.
Raspunde

un amic

Acum 13 ani

succes domnule santa si primul lucru care sa-l faceti ca manager sa fie curatenia cu toti pdl-isti nenorociti adusi de budescu( alina graur, munteanu , cristina craciun etc) mult succes..........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus