Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

PUG-ul Sibiului, amanat pentru anul viitor

Deși ar fi trebuit adoptat încă de anul trecut și în vigoare de anul acesta, Planul Urbanistic General al Sibiului are mari șanse să devină act oficial abia anul viitor. Pe lângă un aviz de la Ministerul Culturii, primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune că mai sunt necesare și altele. ”Dacă ne vom întinde până în decembrie cu avize și consultări publice, există șansa să mai aprobăm anul viitor viitorul PUG”, a declarat Johannis. În prezent, până în primele zile ale lunii viitoare, PUG-ul viitor al Sibiului este supus dezbaterii publice pe teme de mediu. Și atât, subliniază primarul. ”Consultările de acum sunt doar pe probleme de mediu. Nu se mai discută dacă se mai face o stradă sau un bloc cu cinci sau mai multe etaje, ci sunt strict probleme de mediu. Au fost și alte dezbateri publice, firma care realizează PUG-ul le-a notat și le-a analizat”, mai spune Johannis.
Deocamdată, autorizațiile de construcție sunt emise de autoritățile locale pe baza vechiului Plan Urbanistic General, a proiectat pentru perioada 1999 - 2009.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian furios

Acum 12 ani

bineinteles ca trebuie sa li se dea ocazia si timpul necesar celor alesi pe spranceana sa-si depuna cereri pentru tot felul de exceptii, pentru ca PUG-ul prevede luarea in vedere a tuturor CERERILOR depuse inainte de intrarea lui in vogoare, indiferent daca sunt fundamentate, aprobate, etc. sau nu. La treaba baieti arhitecti, luati de maneca celebritatile Sibiului si faceti-le niste turnuri de sticla prin cimitir, prin Dumbrava, Sub Arini, mai sunt terenuri,sa radeti in pumni cand va intra PUG-ul in vigoare. Iar primarul, oricat de ocupat ar fi cu luptele de putere din capitala, ar trebui sa stie, el sau oamenii lui, ce avize mai lipsesc, ce termeni exista pentru aceste avize si de ce nu s-au luat de atata amar de timp: studiile Planwerk au inceput in 2004, clujenii banuiesc ca si-au luat banii deja de demult si asa nu mai are nimeni interes sa se faca repede ordine, sau se va taragana atata timp pana cand nu va mai fi loc de ordine pentru ca haosul a ocupat toate terenurile, casele stau streasina in streasina, pe sirul unei strazi, vezi Crisanei poti citi cine e amarat: i-au inchis ferestrele, si cine e fortos: a facut 3 etaje mai sus decat ceilalti . Hotel de 5 stele pe Cazarma, ( de ce nu 6-7 stele ca in Dubai?) cand toate turnurile de hotel existente lucesc in bezna din lipsa de clienti, da, asta numesc eu vizionar care stie ce lipseste Sibiului. Comoara Sibiului care il face unic sta sa cada, Palatul de vara a lui Brukenthal mai are doar un picior ( coloana), Palatul Pionierilor se rupe in doua da-i va creste cine stie ce monstru in gradina, monumentele istorice vor disparea de la sine din nepasare, terenurile de sub ele vor fi vandute pentru edificii intersanjabile pe care le gasesti peste tot in lume, atunci nu vor mai avea turistii nici un motiv sa vina tocmai la Sibiu si sa umple buzunarele camatarilor, benzinarilor, tuturor care s-au inghesuit sa-si faca hotel in Sibiu. E trist, foarte trist, sa vezi ca lipsa unei reparatii de scoc care costa poate 25 euro, roade un edificiu vechi de 120 de ani pentru ca nimeni nu se simte raspunzator.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus