Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Ceata peste Romania

Ce contează mai mult? Să ți se spună adevărul sau ceea ce vrei să auzi? Dormi mai liniștit seara dacă ești mințit cu zâmbetul pe buze și hrănit cu iluzii sau preferi somnul agitat dar cinstit? Sau ajungi în punctul acela în care refuzi să mai asculți vreuna din variante tocmai pentru că după atâția ani nu mai ai răbdarea și nici nu mai știi ce să crezi, care e adevărul. Ultimul „mare” sibian ajuns la București, Ion Ariton, tocmai ce ne-a spus ce vrem să auzim. Anul viitor vom avea creștere economică. E boss la Ministerul Economiei, trebuie să știe mai bine decât oricine. Chiar, el ar trebui să fie primul care să vadă dacă România a trecut sau nu de criză. Dar adevăratul ministru al Economiei, al Finanțelor, Educației, Lucrărilor Publice, Internelor, Apărării și Justiției trimite spre țară, de la amvonul Uniunii Europene, alt adevăr. Că problemele economice de abia acum vor veni. Că șansele la o creștere economică sunt ca și inexistente. După care vine adevăratul Guvern al României, Fondul Monetar Internațional, ca să ne transmită că ar cam trebui să avem creștere economică. Guvernarea României e un fel de alba-neagra într-o parcare de tiriști. Asta are, asta n-are, asta e câștigătoare.
Până de curând citeam cu interes declarațiile venite de la București. Îi urmăream la emisiunile tv și mi se părea că înțeleg. Substraturile, alianțele, motivele acestui stupid schimb de replici. Dar la un moment dat am obosit și am încetat să mai cern informația. Iar acum chiar nu mă mai interesează. Cea mai ușor de guvernat țară e una de indiferenți. Arunci la nesfârșit sute de informații contradictorii până când poporul va obosi să le deslușească și va cădea în letargie. Nu mă mai interesează dacă va fi creștere economică. 1, 1.5% creștere economică înseamnă că vor fura cu 1, 1.5% mai mult decât până acum.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus