Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Situatia disperata: liste de asteptare pentru internarile la Dermatologie

Fosta Secţie de Dermatologie din Sibiu a ajuns într-o situaţie disperată, după ce în iunie  Ministerul Sănătăţii a dispus reducerea numărului de paturi. Din cele 25 existente, secţia fost nevoită să renunţe la zece. Secţia Clinică Universitară de la Sibiu este singura secţie din ţară care a fost desfiinţată.
"Lipsa acestor paturi împiedica o desfăşurare minimală a activităţii  pe secţie. Datorită acestei reduceri abuzive a numărului de paturi, ne este imposibil să ne descurcăm cu toţi bolnavii din judeţ, mai ales acum când secţiile de la Mediaş şi de la Spitalul Militar au fost desfiinţate", a declarat dr. Maria Rotar, coordonatorul Compartimentului de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu.
La Compartimentul de Dermatologie se fac liste de aşteptare pentru internări, inclusiv pentru pacienţii aflaţi în stare gravă, în condiţiile în care mutarea lor temporară, pe alte secţii este de cele mai multe ori refuzată de medici.
După ce Ministerul Sănătăţii a dispus reducerea numărului de paturi, la sfârşitul lunii iunie, dr. Maria Rotaru a făcut cereri la minister pentru revenirea asupra decizie, dar nu a primit nici un răspuns. „Dacă ministerul nu ne răspunde, sperăm ca demersurile pe care le facem la Consiliul Judeţean, care se ocupă acum de managementul spitalului, să aducă o soluţie. Aceasta este ultima speranţă. În acest moment ne descurcăm foarte greu şi nu ştiu cât o să mai rezistăm aşa”, a mai spus coordonatorul Compartimentului de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu.

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

liu

Acum 10 ani

jaf s-a votat , jaf avem
Raspunde

me

Acum 10 ani

suntem bataia de joc a ordinarilor astia de la guvernare. ticalosii dracu\'.
Raspunde

sb

Acum 10 ani

asta se intampla cand tot ce misca in tara asta se dicteaza din Buc. si provincia de regula inghite orice. sa mearga bolnavii sa se instaleze pe holurile ministerului sanatatii (daca locuri in spitalul din Sb numai sunt). poate asa si cu ajutorul media se castiga o mica batalie din razboiul pierdut al \"descentralizarii\". sa \"multumim\" PD-ului cu oua ... pe sediul lor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus