Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Austria isi deschide consulat onorific la Sibiu

Austria va deschide un consulat onorific la Sibiu, cel mai probabil de anul viitor, a anunţat marţi Barbara Schofnagel, fost ataşat cultural al Ambasadei Austriei la Bucureşti. Aceasta a mai anunţat și că pe 1 decembrie la Sibiu va fi inaugurat un Birou al ataşatului pe probleme culturale de la Ambasada Austriei.

„Am ales această zi pentru inaugurare datorită semnificaţiei pe care o are pentru România. Lucrez la deschiderea acestui birou de o vreme îndelungată şi sper ca lui să îi umeze cât mai curând, anul viitor, deschiderea consulatului onorific al Austriei”, a declarat Barbara Wiebke Schofnagel, ataşatul Austriei pentru probleme sociale la Sibiu.

Cât privește noul consulat onorific austriac, acesta va avea doar angajaţi voluntari, care şi-au propus promovarea intereselor austriecilor din Sibiu şi o mai bună relaţie economică, culturală şi socială între Sibiu şi Viena. Deja la Sibiu există 100 de firme austriece.
Barbara Schofnagel, fost deputat în Parlamentul austriac, a decis din acest an să se mute definitiv la Sibiu, după ce s-a îndrăgostit de oraş, în urmă cu 30 de ani, când a ajuns pentru prima dată aici.
Fostul ataşat cultural al Ambasadei Austriei la Bucureşti s-a implicat în mai multe acţiuni de sprijin, ultima fiind chiar cea din această lună, când a contribuit decisiv la o donaţie din partea unui spital vienez, cu dotare în valoare de 350.000 de lei, obiecte şi mobilier care au ajuns în spitalele sibiene.
La Sibiu mai există un Centru Austriac, care organizat în ultimii ani o serie de evenimente preponderent cu caracter cultural.
La Sibiu funcţionează în prezent un consulat general al Germaniei.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

9 comentarii

gigi contra

Acum 11 ani

Foarte frumos! imbinarea actelor de caritate cu reprezentarea intereselor economice, voluntariat si interferente culturale... unul din putinele semne de normalitate si despre cum ar trebui sa arate relatiile socio-economice in UE.
Raspunde

alexa

Acum 11 ani

naspa..suntem aproape oficial colonie austriaca....preferam rusia(mult mai grandioasa in arhitectura) sau o transilvanie puternica aroganta si INDEPENDENTA !
Raspunde

alexa

Acum 11 ani

...uitasem...pe cand vin masculii urati si blonzi germanici sa ne violeze cum faceau nazistii?? aveti cumva o data? k sa ma tirez in moldova...
Raspunde

alexa

Acum 11 ani

Österreich und Deutschland den Tod!
Raspunde

Niculaie

Acum 11 ani

3.alexa (18:02:06)3. alexa (IP 188.24.206.88): ...uitasem...pe cand vin masculii urati si blonzi germanici sa ne violeze cum faceau nazistii?? aveti cumva o data? k sa ma tirez in moldova... (18:02:06) aveti cumva amintiri neplacute si personale? Va doare tare partea din dos? Stiam ca turcii v-au facut-o cu varf si indesat, sistem Tepes, dar direct si personal. Niculaie
Raspunde

css

Acum 11 ani

Alexa, daca germanicii blonzi nu sunt buni, poate e cazul sa te intorci in Moldova ta natala sau sa iei drumul marelui tractir din nordul Spaniei, pt ca ai evident o lipsa mare! Pt un om normal, un consulat vest european in Sibiu e o dovada de apreciere a unui nivel de civilizatie peste cel de Giurgiu, Galati sau Bucuresti!Numai tu te gindesti daca e mai bun violul germanic sau cel rusesc!Gaseste-ti un colhovnic zdravan si linistete-te!
Raspunde

bulibasha

Acum 11 ani

Doamne da multi idioti mai sunt pe lumea asta!Da pe Alexa asta chiar ca l-as trimite la Mauthausen sau Dachau pe post de carburant natural!
Raspunde

me

Acum 11 ani

css...consulat vest european?:)) austria e in centrul europei ! bulibasha, tiganilor ca tine parca nu le place sa fie ciorditi deci de ce iti place austria care ne ciordeste zilnic cu petrol si banci...cred ca ai uitat cine le detine si iti creste pretul tie cand umpli \'rezervoarele\' ca sa mergi la ciordit in espana ;)
Raspunde

bulibasha

Acum 11 ani

Din pacate societatile care au cumparat petromul si bancile sunt societati pe actiuni!Asta inseamna ca trebuie sa faca profit!Ca sa plateasca dividende!Dar cei care au vandut societatile si bancile pe nimic sunt principalii vinovati!Deci daca vreti sa traiti intr-o societate capitalista trebuie sa intelegeti ca firmele care nu fac profit nu au viata lunga!A da vina pe Austrieci pentru faptul ca-si bat joc politicienii romani de voi gasesc ca e deplasat!Si neconform cu adevarul!Cat despre deplasarile mele in interes de servici in Spania te inseli draga ME!Ma duc in Austria!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus