Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Compozitii ale lui Chopin in premiera la Sibiu

Filarmonica de Stat Sibiu prezintă joi, 11 noiembrie un concert simfonic care include interpretări în premieră, la Sibiu a unor compoziţii semnate de F.Chopin.
“Este un eveniment special datorită faptului că cele trei compoziţii nu au fost niciodată interpretate la Sibiu. Trebuie să mulţumim Institutului Polonez din Bucureşti care ne-a pus la dispoziţie partiturile celor trei compoziţii semnate Chopin, necesare pentru organizarea acestui concert” a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.   
Concertul de joi va fi dirijat de maestrul Petre Sbârcea şi îl va avea ca invitat pe pianistul Nicolae Dumitru. Nicolae Dumitru a concertat ca solist al Filarmonicii Academice de Stat din Moscova, la sala „P.I. Ceaikovski”, sub bagheta dirijorului Vladimir Ponkin, al Filarmonicii de Stat din Chişinău, dirijate de Valentin Doni, al Filarmonicilor din Nijni-Novgorod, Omsk, Novosibirsk, Belgorod.
Programul concertului va mai cuprinde “Simfonia I în do minor op.11” de F. Mendelssohn-Bartholdy. Concertul va avea loc joi, e la ora 19:00, la Sala Thalia. Biletele se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), în fiecare zi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 12 lei, elevii,studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

chopin

Acum 12 ani

de abia astept ! chopin e compozitorul meu preferat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus