Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Lucrarile de asfaltare a Transalpinei, pe final

Lucrările de asfaltare a celei mai înalte şosele din România 'Transalpina', care măsoară aproximativ 147 de kilometri, au ajuns în ultima fază de finalizare, potrivit directorului Secţiei DN Vâlcea, Eugen Mănescu, transmite Agerpres.

"Din cei 147 de km, în aceste zile se toarnă asfalt pe ultimii doi kilometri. Se poate spune aşadar că Transalpina este finalizată la nivelul covorului asfaltic. Restul, rigole, parapeţi şi alte lucrări de consolidare mai durează, probabil şi anul viitor, dar cel mai important lucru este că, astăzi, se poate merge cu bicicleta pe cea mai înaltă şosea din România", a declarat, corespondentului Agerpres, Eugen Mănescu.

Transalpina (DN 67C) este cel mai înalt drum naţional din România, ajungând în Pasul Urdele la aproape 2.145 metri altitudine, peste cota Transfăgărăşanului. Drumul uneşte localitatea Novaci (jud.Gorj) cu Sebeş (jud.Alba), traversând Munţii Parâng prin judeţul Vâlcea, prin nodul turistic Obârşia Lotrului. Reabilitarea şi modernizarea acestui drum costă aproximativ 350 milioane de euro, execuţia lucrării fiind realizată de firma Romstrade.

Pe lângă importanţa legăturii rutiere pe care o asigură pentru cinci judeţe - Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj - şoseaua este menită să ofere oportunităţi pentru dezvoltarea turistică în zonă, ea urmând să traverseze, conform unor planuri ale autorităţilor locale, cel mai mare domeniu schiabil din România. Nu mai puţin de 80 de kilometri de pârtii de schi vor uni toate staţiunile existente şi cele care se vor dezvolta în arealul celor cinci judeţe.

foto http://www.transalpina.biz/

Comentarii

7 comentarii

Bravo

Acum 11 ani

Bravo
Raspunde

Ciobanul

Acum 11 ani

Bine si pentru zona Poaiana Sibiului si mai ales pentru JINA, unde se va putea schia in curind. BINE pentru turismul din Marginimea Sibiului !
Raspunde

sibianul

Acum 11 ani

stie cineva daca podul peste Lotru este gata?
Raspunde

doru

Acum 11 ani

de mult, de anul trecut.
Raspunde

Vulcan Mihai

Acum 11 ani

Am fost in vara cand inca se lucra! Peisajele sunt de vis, merita mers pe acolo chiar daca drumul este putin mai greu decat Transfagarasanul in sensul ca solicita mai mult masina si soferul.
Raspunde

ilie

Acum 11 ani

Pe cand o legatura intre Transalpina si Paltinis ?
Raspunde

Mihai

Acum 11 ani

departe de orice adevar. Am fost in 7 noiembrie pe acolo. Din pasul Urdele pina la Obarsia Lotrului e jale mare, portiuni cu un sens de mers si ala extrem de rau. Sunt zone intregi cu noroi. Si de la Obarsia Lotrului la Oasa mai sunt zone intregi la care se betoneaza marginea, nici vorba de asfalt. Poate la anul pe vremea asta!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus