Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Noile mari hoteluri, in adormire deocamdata

Anul cultural 2007 a determinat numeroşi oameni de afaceri din Sibiu să investească în imobile care să devină hoteluri. Planurile pre-2007 s-au domolit între timp, iar câteva din investiţii aşteaptă vremuri mai bune. Pentru cei care îşi mai aduc aminte, prin 2003 – 2004, turiştii veniţi la Sibiu nu aveau mai mult de trei-patru hoteluri de luat în considerare: pe lângă Împăratul Romanilor, mai dăinuiau doar Continental, Bulevard şi mai recentul Palace. Anul cultural 2007 şi dezvoltarea economică a dus la apariţia altor nume: Continetal a devenit Ibis, Bulevardul a devenit Continental Forum, au apărut Hotel Hilton, Ramada, Libra, Hotel Parc sau Golden Tulip. „Inflaţia” de hoteluri şi criza economică a încetinit, însă, ritmul dezvoltării unor alte proiecte asemănătoare. Spre exemplu, hotelul Center, al omului de afaceri Constantin Şufană era plănuit spre inaugurare în 2009. Planurile s-au schimbat, la un moment dat Şufană lua în calcul şi posibilitatea de a schimba destinaţia clădirii de pe strada Someşului într-una de birouri. Acum, Constantin Şufană, proprietar al benzinăriei Comsilcost, aşteaptă noul an, pentru a lua o decizie. „Sunt asaltat din toate părţile de oferte de refinanţare. Deocamdată aştept, căci este o investiţie mare şi trebuie calculat bine”, spune Şufană, despre clădirea pe nouă niveluri. Tot în aşteptare este şi Ilie Vonica, proprietarul Polisano. Medicul a început investiţia în hotelul ce va avea, cel mai probabil, patru stele încă dinaintea lui 2007, dar lucrările au fost oprite, după ce structura clădirii a fost definitivată. Deocamdată, Vonica testează posibilitatea unei cofinanţări. „Încă nu am depus dosarul spre finanţare”, a comentat cel mai important sibian din domeniul industriei farmaceutice. Iniţial, deschiderea hotelului din Piaţa Gării a Sibiului era programată pentru sfârşitul lui 2009. Doi ani. Cam atât estimează reprezentanţii Euroil că va mai trece până să deschidă viitorul lor hotel de patru stele aflat pe strada Nicolaus Olahus (vizavi de Sala Transilvania). Imensa investiţie vizează un hotel cu 120 de camere. „Nu se pune problema de a transforma clădirea într-una de birouri. Dar vedeţi cum merg acum toate, inclusiv turismul”, spune Adrian Nicoară, coproprietar al Euroil. Mult mai rapid par să se deruleze lucrurile în cazul hotelului în care investeşte Constantin Morar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, proprietarul Casei Morar. Acesta a ridicat un hotel în apropiere de localitatea Bradu, hotel care, la jumătatea anului viitor, va deveni primul din România afiliat reţelei Days Inn.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

cadrilater

Acum 11 ani

toti au vrut 4-5 stelle, sa ia banii repede! Sibiul nu e Viena, majoritatea turistilor care vin sa stea mai multe zile vor comfort, dar nu lux, li se falfaie de piscina si alte fite. In consecinta preturi mai moderate fata de metropolele europene ar atrage mult mai multi turisti, mai ales ca la zboruri sunt oferte f. avantajoase . Nici in vremuri de criza, cu toate ca vezi doar 3-4 camere luminate la Ramada, Tulip, Dumbrava , nu scad din preturi. S-au ridicat hoteluri de lux in prostie, mult peste necesitate, fara studii de piata, doar dupa principiul speranta.
Raspunde

D

Acum 11 ani

Ce-i cladirea aia oribila din poza !!! Praf si pulbere se face tzara asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus