Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Si Sibiul lupta: Ziua mondiala impotriva diabetului

Cu ocazia Zilei Mondiale Împotriva Diabetului, care se sărbătorește pe 14  noiembrie, Grupul Sanofi-aventis, în parteneriat cu Federeţia Internaţională de  Diabet, a lansat o campanie ce are ca scop creşterea nivelului de conştientizare şi de educaţie privind diabetul.
Pentru a atrage atenţia asupra gravităţii acestei boli, studenţii de la Medicină duminică au mere pe străzile Sibiului şi au testat trecătorii gratuit. Spitalul Judeţean Sibiu a pus la dipoziția studenţilor zece aparate şi 600 de teste pentru măsurarea glicemiei.

"Cea mai mare creştere a cazurilor de diabet, în judeţul Sibiu se observă la persoanele cu vârste cuprinse între 30-40 de ani, persoane care suferă de diabet de tip II. Deşi România, spre deosebire de alte ţări cum este Ungaria, pune la dispoziţia bolnavilor toate tipurile de insulină în mod gratuit, populaţia rămâne în continuare dezinformată şi eforturile medicilor pentru schimbarea acestui lucru sunt din ce în ce mai mari", a declarat dr. Gheorghe Ghişe, din partea Grupului Sanofi-aventis.
În Sibiu au fost înregistrate în anul 2009 aproximativ 17.000 de cazuri de diabet, dintre care 1.200 sunt pacienţi depistaţi pe parcursul anului. În judeţul Sibiu, În acest an sunt înregistraţi 30 de copii care suferă de această boală.

"Ne confruntăm la ora actuală cu o creştere alarmantă a cazurilor de diabet. În România aproximativ 540.000 de persoane sunt bolnave de diabet. Mai grav este faptul că şi copiii încep să se îmbolnăvească mai des, iar o cauză principală o reprezintă faptul că un număr semnificativ de copii suferă de obezitate. Obezitatea este unul dintre factorii care declanşează diabetul la copii", a declarat prof. dr. Nicole Hâncu.

Sloganul campaniei din acest an este “Să preluăm controlul asupra diabetului. Acum”. Tema Zilei Mondiale a Diabetului în perioada 2009 - 2013 va fi educaţia şi prevenirea diabetului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus