Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
7°C

Ziua Nationala cu Pro Basarabia la Sibiu

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina filiala Sibiu, împreună cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Sibiu vă invită să luați parte joi, 25 noiembrie 2010, la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie, reunite sub titlul:1918 - 2010. Unitate. Spiritualitate. Dăinuire.

Manifestările vor debuta, la Catedrala Mitropolitană, ora 18:30 cu o slujbă de pomenire în memoria eroilor căzuți pentru libertatea și unitatea neamului românesc.

Aceasta va fi urmată, la ora 19:00, în aula Facultății de Teologie a ULBS de oserie de momente cultural artistice, prelegeri și discuții pe tema, identității naționale,unității, și dăinuirii spiritului și neamului românesc din 1918 până în zilele noastre.

Vor lua cuvântul lect. univ. dr. Pavel Moraru, de la Facultatea de Științe

Politice, Relații Internaționale și Studii Europene a ULBS și totodată președintele filialei Sibiu a Asociației Pro Basarabia și Bucovina, conf. univ. dr. Sorin Radu, decanul Facultății de Istorie a ULBS, prep. univ. dr. Tiberiu Costăchescu, cadru didactic la Facultatea de Jurnalistică și conf. univ. dr. Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie din cadrul ULBS.

Intervențiile acestora vor fi ilustrate de memoria vie, adusă în fața celor prezenți prin persoanele doctorului Vasile Hodorogea, refugiat din Basarabia, membru al Asociației Pro Basarabia și Bucovina și Angelei Zaporojan, studentă din Republica Moldova la Facultatea de Jurnalistică a ULBS.

În încheierea programului, grupul Psaltic al Catedralei Mitropolitane din Sibiu șiMembrii ASCOR vor susține un program artistic de cântece religioase și patriotice.

Participă membrii Asociației Basarabia și Bucovina Sibiu și ai ASCOR, studenți și cadre didactice ale Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

Manifestarea constituie un bun prilej pentru reunirea celor care simt românește, celor care n-au uitat că puterea neamului românesc stă în credința și solidaritatea sa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 11 ani

Bravo tuturor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus