Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

PSD, obligat sa renunte la Sasu. Schimbari si la Protectia Copilului

După mai bine de un an în care au încercat toate metodele de a-l pune în funcția de consilier județean pe Ioan Sasu (foto), social-democrații sibieni se văd nevoiți să renunțe la această idee. În aceeași ședință în care se propune și schimbarea directorului interimar al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sibiu.

Curtea de Apel Alba a dat dreptate Instituției Prefectului Sibiu, care a contestat validarea în funcția de ales județean a lui Ioan Sasu. Motivul invocat de Prefectură era legat de faptul că, în urma alegerilor din 2008, acesta s-a retras de pe lista de aleși, pentru a face loc unor candidați aflați pe locuri inferioare. A fost propus, însă, din nou pe locul lăsat vacant de Cosmin Ionescu, fără succes.
În urma deciziei Curții de Apel Alba, Ioan Sasu se vede nevoit să renunțe la calitatea de consilier județean, chiar dacă nu a apucat să participe decât la două ședințe în plen: una în care a fost respins și una în care a fost validat, dar apoi contestat. Acestea au avut loc în toamna anului trecut.
În locul lui Ioan Sasu, social-democrații sibieni l-au propus pe Iancu Ștefan Lucaciu, supleant pe listele electorale ale PSD.

Schimbări și la Protecția Copilului

Schimbările de la Consiliul Județean vor afecta și DGASPC Sibiu. După o mai veche propunere de schimbare, pe același motiv, Ioan Bordeianu nu va mai fi, de luna viitoare, director interimar al DGASPC Sibiu. În locul lui, conducerea CJ Sibiu propune tot o persoană din afara DGASPC, instituție măcinată de interese și ”bisericuțe” - este vorba de Dana Marinela Lupică, în prezent șefa Serviciului de strategii și programe din cadrul aparatului de specialitate al CJ Sibiu.
Ioan Bordeianu a fost numit în funcția de director interimar după destituirea Ancăi Drăgan, acuzată oficial de DNA pentru fapte de corupție. De la 1 decembrie, Bordeianu va fi promovat în cadrul CJ Sibiu, ca manager public, în urma absolvirii cursurilor din cadrul Proiectului Tinerilor Profesioniști.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

ci

Acum 12 ani

asta e oel care are baiatul mare director pus de PLD.... RUSINE
Raspunde

pv

Acum 12 ani

sa plece dinozaurii sa vina forte proaspete! da duduia cine e!?
Raspunde

Pentru \"ci\"

Acum 12 ani

Domnule/doamna \"ci\", nu inteleg la ce partid va referiti.
Raspunde

Jeffrey

Acum 12 ani

Nu au mai apucat cei de la PSD sa-i faca manariile, ce paaacaaat. Ati facut destule cat ati fost la guvernare!
Raspunde

ce mai conteaza?

Acum 12 ani

Domnule Deleanu ti-ai mai adus aminte de Directia Sociala ? parca spuneai ca bisericutele sunt facute de Dragan,acum cine la mai intretine daca ea nu este? Nu ti se pare ca ai cam gresit? Cred ca ai incurcat directorii problema anul trecut. Se pare ca atata timp cat ramane cauza problemelor in directie ( Vilsan) problemele acolo nu or sa se rezolve indiferent cine ar fi director . Iar persoane fara experienta in probleme sociale a mai avut Directia si tot mai rau a mers. Oricum toti angajatii de acolo spera ca se va intoarce Dragan sa repuna lucrurile la punct ca de bine de rau pe vremea ei tot mai era putina ordine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus