Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Ministrul Internelor cere raportul Politiei sibiene. "Vor plati si altii din Politie"

Aflat la Sibiu pentru a participa la o reuniune a instituţiilor de cercetare în domeniul evaziunii fiscale, ministrul Internelor, Traian Igaş, a anunţat că activitatea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu va fi analizată până la finele acestui an.

Analiza face parte dintr-un plan naţional de verificare, cerut de ministru în urma evenimentelor de la Piatra Neamţ, unde clanurile de interlopi au ajuns să se omoare în cafenele.

„Voi analiza fiecare inspectorat în parte, iar atunci când vom avea la nivelul fiecărui Inspectorat Județean un raport clar, îl vom discuta punctual. Evaluările vor fi făcute în perioada imediat următoare. Cei care au avut de plătit au plătit, vor urma şi alţii”, a anunţat Igaş. Potrivit lui, primele inspectorate verificate sunt Piatra Neamţ, Arad şi Bistriţa Năsăud, fără să precizeze dacă pentru ultimele două se impune luarea unor măsuri.


Ordine în Poliţie


Traian Igaş a declarat că demiterea şefului Inspectorului General al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, are o legătură evidentă cu situaţia de la Neamţ. Igaş susţine că Tobă ştia de situaţia tensionată, dar nu a făcut nimic. „Măsurile (demiterile lui Tobă şi Fătuloiu) sunt corecte, echilibrate, luate în urma unei stări de fapt în ceea ce priveşte Poliţia Română. Categoric are legătură (cu ceea ce s-a întâmplat la Neamţ). Nu este permis niciunui şef de armă din cadrul MAI să tolereze asemenea fapte, care înţeleg că erau cunoscute de mai mult timp. Lui Liviu Popa i-am trasat să facă ordine în interiorul Poliţiei Române”, a mai spus Igaş.


Ministrul aşteaptă dosarul DNA


Legat de demiterea secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu, Igaş este rezervat în declaraţii. Rugat să explice dacă a înţeles cum o persoană cercetată în 48 de dosare de evaziune fiscală poate ajunge la un secretar de stat în birou pentru a negocia valoarea şpăgilor, ministrul Internelor a cerut răgaz. „Nu am niciun fel de explicaţie şi nu vreau să comentez foarte mult. Este un dosar instrumentat de DNA şi cei de acolo, la momentul finalizării, vor prezenta aceste date”, a spus Igaş, făcând referire la reţeaua de trafic de influenţă.


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cunoscatorul

Acum 13 ani

Buna! Ce smecher mai e si \"baiatul\" asta! Ma refer la Igas desigur, caci asa l-a etichetat don\' Basescu: \"baiatul asta\".... Ce sa verifici bai Igas?! Poate sa-i schimbi pe inspectorii sefi de care nu-ti place! Ca motive se vor gasi din belsug, nu?! Mama voastra de nesimtiti! Credeti ca suntem toti chiar prosti si nu ne dam seama ca jocuri murdare faceti si voi si toti politrucii ce s-au perindat pe la conducerea MI si a celorlalte ministere si \"institutii\" ale statului! NERUSINATIILOR!
Raspunde

libi

Acum 13 ani

da la sibiu cind ajunge cu incompetenti
Raspunde

la sibiu...

Acum 13 ani

Igas e din Marginimea Sibiului, pentru cine nu-l cunoaste... a ajuns in vestul tarii mai tarziu. E omul lui Falca (mare pedelist) care este finul lui Basescu...ca sa nu mai aveti dubii despre cum merge treaba. Orice curatenie in MAI este bine venita, dar este asta oare o curatenie? Cum e administratia, asa e si politia (ca vedeti cine ii numeste sefii). Daca vor desprinde politia de administratie, mai e o sansa. daca nu, la fiecare moft de politician, un politist cade sau se indoaie. Ce noroc au pedelistii astia cu ardelenii (ca nimeni din sud nu-i slujea asa fara sa-i tradeze pana acum). Nu va fi reforma curand in politie pentru ca nimeni nu are interesul in clipa de fata (nici politicienii, nici oamenii de afaceri iar de societatea civile....care societate civila?) In concluzie, cand politicienii vor fi responsabili, atunci toata administratia va arata la fel. Nu inainte!
Raspunde

singura solutie

Acum 13 ani

adoptarea modelului american, cu alegeri locale pt toate institutiile de stat (pe langa primar si cj, prefect, sef politie, procuror sef, la directiile de sport, cultura, sanatate, etc) si sa vezi atunci cum vor fi nevoiti sa faca treaba!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus