Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
-0°C

Festival Beethoven la Sala Thalia. Invitat - maestrul Liviu Prunaru

Filarmonica de Stat Sibiu a programat pentru joi 2 decembrie un concert simfonic deosebit dedicat Zilei Naţionale a României.

Evenimentul este un concert-festival ce îl va avea protagonist pe unul dintre cei mai apreciaţi violonişti români contemporani: Liviu Prunaru. Programul serii va conţine două lucrări celebre: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major op.61 şi Simfonia VII în La major op.92, ambele semnate de LUDWIG VAN BEETHOVEN.

Liviu Prunaru a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la clasa prof. Cornelia Bronzetti. Talent precoce, este laureat, încă de pe băncile şcolii, al unor importante concursuri de interpretare, printre care concursul „Jaroslav Kocian” din Cehoslovacia. În 1990, în urma invitaţiei lui Alberto Lysy, îşi continuă studiile la renumita Academie „Menuhin” din Gstaad (Elveția), unde se perfecționează sub îndrumarea unor mari violonişti ca Yehudi Menuhin, Igor Oistrah, Ruggiero Ricci, Pierre Amoyal. A obținut numeroase premii și distincții la cele mai prestigioase concursuri și competiții internaționale de vioară. În 1999 își face debutul la Lincoln Center's Tully Hall din New York cu Julliard Symphony Orchestra. Se perfecţionează la Juilliard School, New York, cu profesoara Dorothy DeLay și cu renumitul violonist Itzakh Perlman.

Violonistul român a cântat ca solist cu orchestre importante, a participat la festivalurile „Menuhin”, „Enescu”, de la Bruxelles, Buenos Aires, Evian, Atena, Salzburg. Susţine și recitaluri de muzică de cameră, având multiple înregistrări cu ansamblul „Camerata Lysy”. Printre alte înregistrări ale sale se numără cele trei concerte pentru vioară de Saint-Saëns, sub bagheta lui Lawrence Foster, la pupitrul renumitului Ensemble Orchestral de Paris şi cele patru CD-uri cu integrala sonatelor pentru vioară de Beethoven, alături de pianista Dana Protopopescu (Editura Casa Radio București).

Liviu Prunaru este, în prezent, concert maestru al prestigioasei orchestre Concertgebouw din Amsterdam și profesor de vioară la Academia „Menuhin” din Gstaad (Elveția). Cântă pe o vioară „Guarneri” din 1676, care a aparținut virtuozului Jan Kubelik, împrumutată prin bunăvoinţa prof. M.Müller.

La acest eveniment orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Theo Wolters din Olanda. Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), în fiecare zi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 12 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus