Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Boitan: Economia din concediul maternal inseamna asfaltarea a 40 de kilometri de drum

Senatorul PNL de Sibiu Minerva Boitan a declarat, vineri, că economia pe care încearcă să o facă Guvernul prin reducerea duratei concediului maternal nu este decât "praf în ochi" pentru că banii ajung doar pentru "asfaltarea a 40 de kilometri de drum".

Senatorul PNL de Sibiu Minerva Boitan a declarat, într-o conferinţă de presă, că economiile pe care Guvernul încearcă să le facă prin reducerea concediului maternal de la doi ani la un an sunt "praf în ochi".

"Acest Guvern Boc, de un an de zile, nu foloseşte decât procedura chirurgicală a lui Ciomu - taie prin amputare tot ce poate şi acum a ajuns şi la bebeluşi şi la copiii nenăscuţi. Este un atac împotriva celor care nu se pot apăra. Economia pe care vrea să o facă este o farsă. 200 - 250 de milioane de euro, economia preconizată prin reducerea concediului maternal înseamnă, la costurile asfaltării drumurilor comunale de către doamna Elena Udrea, 40 de kilometri. Este praf în ochi. Se bulversează liniştea a 180.000 de familii din ţară, atâtea mame sunt în concediu maternal acum", a spus Boitan.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL Sibiu, Valeria Isaicu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că, în ultimele zile, a primit mailuri, telefoane şi a vorbit cu 22 de femei care urmează să nască şi 13 care au născut deja şi toate s-au declarat nemulţumite de reducerea concediului de maternitate şi a indemnizaţiilor.

"Aceasta pentru că nu au ce să facă cu copiii. Nu avem creşe suficiente. Presupunem că se duc la serviciu, dar unde, că majoritatea nu mai sunt primite înapoi, decât cele care lucrează la stat, restul sunt puse pe liber şi ajung şomere", a spus Isaicu.

Aceasta a explicat că a făcut un calcul şi, imediat după naşterea unui copil, familiile sunt nevoite să cheltuiască cel puţin 1.000 - 1.500 de lei pe lună.

"În fiecare lună, scutecele costă aproximativ 250 de lei, laptele 200 de lei, dar trebuie şi hăinuţe, şampon, creme, jucării, cărucior şi pătuţ. Avem două cazuri de fete tinere, care au lucrat în învăţământ, de abia au terminat facultatea şi au fost suplinitoare. Contractul de muncă, în aceste cazuri, este de nouă luni. Cum se descurcă cu 200 de lei alocaţie pentru copil, pe timpul verii, cât este vacanţă, până în toamnă când pot reveni la muncă? Considerăm că ceea ce face Guvernul Boc este un atac la dezvoltarea ţării, la creşterea copiilor", a afirmat Isaicu.

Senatorul Minerva Boitan a anunţat că femeile nemulţumite de proiectul reducerii concediului maternal pot să îşi exprime în continuare părerile la sediul PNL Sibiu, iar opiniile vor fi centralizate şi le va transmite Guvernului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Kelemen

Acum 12 ani

Chiar asa, ce mai sunt 40 de kilometri in ziua de azi? Va zic tot eu, doamna senator PNL Minerva Boitan a lins 40 de kilometri de puli la viata ei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus