Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Leii si pisicile ne-aristocrate

În 2004, când s-a tăiat panglica inaugurală a şantierului centurii ocolitoare, PSD era în mare vervă... conduceau tot şi toate. Era premier Adrian Năstase, Cindrea la judeţ şi Suditu la muncipiu. Preşedintele ţării colorate în roşu: Ion Iliescu. În opoziţie: Cornel Ştirbeţ, Ion Ariton, Constantin Trihenea şi alte personaje care astăzi s-au cocoţat acolo sus. Atunci le era frică să iasă pe stradă. E drept, şi acum le este frică. Firmele lor erau cotrobăite de Garda Financiară, iar şeful Finanţelor, Petre Inclezan, făcea joc de glezne, pregătindu-se să-l doboare pe Klaus Johannis din fotoliul de primar. Prefectul Mircea Silvestru Lup urmărea tot în judeţ, iar judeţul era la picoarele lui. Erau înlocuiţi primari, iar PD-ul ajunsese la un sfert din primarii cu care au câştigat practic judeţul la alegerile din 2000. Unul din liderii opoziţiei, Cornel Ştirbeţ, se bâlbâia prin conferinţe de presă, acuzând puterea opresivă. Nu-l asculta nici dracu. Erau alte timpuri. Timpuri pe care mulţi colegi din presa locală nu credeau că se vor schimba vreodată. Aşa că amuşinau fursecuri pe la sediul PSD şi plicuri cu bani pe la Tursib.
La inaugurarea din 2004, Johannis nu a fost chemat. Era campanie electorală, iar protocolul de partid al PSD nu permitea împărţirea foarfecii inaugurale. Ca şi acum.
Şi cu chiu cu vai am ajuns în 2010. Nu e campanie electorală, însă aceleaşi metehne dăinuie. Leii din 2004 sunt nişte biete mâţe în 2010. Banii din 2004 nu mai sunt, iar butoanele pe care apăsau după bunul lor plac acum şase ani, stau sub ghearele altora. Stau sub ghearele pisicilor degerate prin 2004, transformate în 2010 în lei-paralei. Graşi. Umflaţi. Cu burta peste cureaua subţiată de atâta întins.
Cornel Ştirbeţ nu-şi mai subţiază vocea a sufocare în conferinţe de presă. Degajează oameni prin funcţii. Ariton nu se mai declară persecutat la Petrom şi nu mai cere cu şapca în mână protecţie de la PSD. Stă bine înfipt în scaunul de ministru. Sunt alte timpuri. Obiceiurile au rămas însă aceleaşi. De oameni necopţi la minte. Ce vom face? Îi vom reactiva pe ceilalţi?

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

Atata vreme cat politicienii sibieni nu vor intelege ca numai o buna colaborare, dincolo de interesele vremelnice ale partidelor aflate la guvenare, vor aduce beneficii comunitatii sibiene si imprejurimilor proiecte care ar trebui sa dureze 2-3 ani vor dura la nesfarsit.... Eu cred ca exemplu Clujului ar fii de urmat!
Raspunde

Mierea Naturala

Acum 13 ani

test
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus