Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Telefoanele mobile pot cauza alergii

Substanţele din care sunt alcătuite piesele ce intră în componenţa telefoanelor mobile pot crea reacţii alergice la copiii care au organisme mai sensibile, conform unui studiu realizat de Colegiul American pentru Alergii, Astm şi Imunologie, transmite publicaţia Newsweek, citată de evenimentul.ro.
Piesele din nichel folosite în interfeţele telefoanelor mobile pot provoca reacţii alergice locale la nivelul pielii, caracterizate de înroşiri şi mâncărimi. Aceste reacţii alergice sunt mai problematice pentru fete, conform alergologului Luz Fonacier, co-autor al studiului, pentru că acestea pot fi expuse de foarte timpuriu la contactul cu această substanţă atunci când le sunt date găuri în urechi pentru cercei.
Tatuajele temporare pot declanşa de asemenea reacţii alergice. Acestea conţin un pigment ce este folosit şi în vopseaua cosmetică pentru păr şi poate provoca alergii.
Conform cercetătorilor, pe măsură ce mediul de viaţă al oamenilor devine din ce în ce mai curat, mai sigur, mai ferit de bacterii şi germeni, sistemul imunitar, ale cărui reacţii de apărare sunt înlocuite de obicei de medicamente şi antibiotice, începe să reacţioneze la contactul cu unele substanţe ce erau considerate până nu demult drept inofensive.
Pentru sănătatea copiilor, Luz Fonacier recomandă ca părinţii să nu le ofere acces la telefoane mobile şi tatuaje temporare, iar fetelor să nu li se pună cercei până la vârsta de 10 ani.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 195

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus