Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Ice Hotel se deschide in Ajun

Realizatorii proiectului turistic "Hotelul de Gheaţă 2010 - Bâlea Lac" au anunţat, joi, că vremea rece şi ninsoarea abundentă din ultima perioadă au fost prielnice realizării construcţiei care va fi deschisă publicului spre vizitare în ajunul Crăciunului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de realizatorii construcţiei, vremea deosebit de friguroasă şi cantitatea mare de zăpadă căzută în ultimele zile au dat un imbold deosebit echipei de muncitori care lucrează pentru ridicarea noului Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac .

"Lucrările se desfăşoară în ritm normal, iar mare parte din întârzierea provocată de condiţiile meteorologice nepotrivite pentru acest demers (temperaturi ridicate, lipsa gheţii şi a zăpezii) înregistrate în prima decadă a acestei luni a fost recuperată, astfel că, în scurt timp, turiştii se vor putea bucura de unicul Ice Hotel din sud-estul Europei. În aceste condiţii, Ice Hotel 2011 va fi deschis pentru vizitare în ajunul Crăciunului 2010, urmând ca inaugurarea sa oficială să fie organizată, în cadrul unui eveniment de amploare, la finalul tuturor lucrărilor şi finisajelor, în cursul lunii ianuarie 2011", se arată în comunicat.

Potirvit sursei citate, tot în ajunul Crăciunului, la Bâlea Lac vor sosi şi primii turişti care se vor caza la Ice Hotel.

"La fel ca şi anii trecuţi, primii temerari care vor încerca senzaţia unui pui de somn în camerele Ice Hotel sunt străini, probabil englezi , clienţi ai agenţiei de turism Untravelled Paths (Londra), partener mai vechi al iniţiatorilor proiectului «Ice Hotel- Bâlea Lac». Agenţia londoneză a rezervat întregul Hotel de Gheaţă atât pentru Crăciunul 2010, cât şi pentru noaptea de Revelion 2010-2011", se mai arată în comunicatul de presă.

Persoanele mai puţin dornice de aventură au la dispoziţie camerele de la Cabana Bâlea Lac, unde mai există locuri pentru cei care doresc să petreacă sărbătorile de iarnă la mare altitudine. Meniul pregătit cu acest prilej va fi unul deosebit, printre preparatele care vor fi servite fiind şi friptură de gâscă, medalion de vânat şi salată de portocale cu miere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus