Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Marea executare: Din 17.000 de pensionari somati, doar 40 au facut contestatie

Din cele 17.000 de somaţii primite de pensionarii sibieni, un număr infim mai pot fi contestate. Pentru că au fost trimise înainte de sărbători, iar termenul pentru conestaţii este de 15 zile calendaristice, datornicii s-au trezit în 2011 că nu mai au dreptul să ia nici o măsura, cele două săptămâni fiind deja încheiate.
Alarmată de sutele de pensionari disperaţi, care au venit să ceară ajutor în privinţa somaţiilor primite înainte de sărbători de la Casa de asigurări de sănătate Sibiu, Asociaţia „Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor Sibiu” a încercat să vină azi cu câteva înformaţii noi în cadrul unei conferinţe de presa. „Pensionarii sunt de acord să plătească datoria corectă la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, dar aceasta le pretinde şi plata penalităţilor şi a dobânzii, care depăşesc ca valoare datoria. În plus, pentru majoritatea, perioada în care puteau contesta somaţiile a fost depăşită. Deocamdată la Tribunalul Sibiu am reuşit să înregistrez 40 de contestaţii, iar cu cele care urmează să fie înregistrate nu cred că depăşesc 100, ceea ce reprezintă un număr mic din cele 17.000”, a declarat Horaţiu Marin, avocatul angajat de Asociaţia „Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor Sibiu”.
În timp ce oamenii sunt panicaţi pentru că nu ştiu de ce trebuie să plătească atâţia bani şi se tem de executarea silită, somaţiile continuă să vină, inclusiv pentru persoane decedate cu ani în urmă.
„Vin oamenii plangând şi îmi arată că au primit somaţie pentru un membru al familiei decedat de doi-trei ani şi nu ştiu ce să facă. Ce mă întristează cel mai tare este faptul că pensionarii sunt cei mai fideli platnici, din pensia lor mică îşi plătesc mereu impozitul şi celelalte contribuţii. Şi cu toate astea tot de pensionari îşi bat joc” a spus preşedintele asociaţiei Gheorghe Georgescu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus