Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Spitalul Judetean devine trei in unu. Dispar spitalele din Agnita si Cisnadie

Trei spitale din municipiul Sibiu vor fi comasate iar două, unul din Agnita și unul din Cisnădie, vor fi transformate în cămine de bătrâni. Potrivit Ministerului Sănătății, Spitalul de Psihiatrie "Dr.Gheorghe Preda" Sibiu şi Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu vor fi comasate cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, iar Spitalul Orăşenesc Agnita şi Spitalul Orăşenesc Cisnădie vor fi transformate în cămine de bătrâni. “Nu ştim nici noi exact ce înseamnă această comas are. Aşteptăm să vedem ce o să se întâmple. Spitalul Judeţean este un mamut nefinanţat. Nu ajută pe nimeni dacă lui îi sunt adăugaţi alţi doi mamuţi nefinanţaţi. Dacă totuşi ni se impune această măsură o vom accepta şi vom vedea cum trebuie procedat. Părerea mea este însă că această comasare nu o să facă bine nimănui” a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, Adrian Șanta. Conform Ministerului Sănătăţii, proiectul prevede ca dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi rămân fără personalitate juridică şi se reorganizează în secţii exteriore. Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Există deja 10 unităţi sanitare (5 în Dâmboviţa, 2 în Oradea, 2 în Bucureşti şi una în Argeş) care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate anul trecut. “Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila într-o conferinţă de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

negru de suparare

Acum 12 ani

Alo, domnilor,de ce nu comasati sau sa desfintati Primariile de comune ca habar nu au de nimic- ex pe Valea Hartibac iului , adica Sibiu -Agnita nu isi are rost PRIMArie de Comuna , sa se comaseze cu Sibiul, daca d-vopastra credeti ca omul bolnav din aceste localitati de pe Valea Hartibaciului poate sa ajunga la spital cu autobuzul Transmixt care circula pe ruta Sibiu - Agnita, cu oprire in fiecare localitate de pe traseu, pe o distanta de 60 km dus si inca 60 intors in aglomeratie si tot felul de mirosuri ..... e trist.....eu as fi desfintat primariile ca tot nu rezolvi nimic daca te adresezi unei institutii administrativ locale...fermierii tot la Sibiu se deplaseaza pentru APIA (penbtru obtinerea subventiei pt. agricultura) si altele. Doar pentru asistati social sunt primarii si primariile , ca banii vin de la buget si ei numai imparte in schimbul voturilor pentru ei . etc..........
Raspunde

siby

Acum 12 ani

Da, desfiintati totul in tara asta si apoi stingeti becul, ca si asa suntem in ca..t!
Raspunde

maria

Acum 12 ani

Rusine, hai ca Cisnadia e aproape de Sibiu dar spitalul arata mai bine ca unele spitale din Sibiu... dar cu spitalul din Agnita ce aveti. Judetul Sibiu nu are dreptul la trei spitale expuse in forma de triunghi Sibiu , Medias si Agnita cu o distanta intre ele de 40 si 60 km . Bine ca in ungurime pot functiona n ...spitale acolo nu sunt batrani
Raspunde

negru de fum

Acum 12 ani

mi se rumpe mie de rusinea ta aia cu par :)
Raspunde

ben

Acum 12 ani

puteu incepe cu desfiintarea ministerului,se faceu multe economii.INTAI A FOST SATUL SI PE URMA STATUL
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus