Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ministrul Culturii a vizitat astazi Mediasul. Hunor a promis bani pentru un nou festival

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional s-a aflat astăzi în vizită la Mediaş, unde a avut o întrevedere cu primarul Teodor Neamţu şi cu membrii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

 „Am venit astăzi la Mediaş la invitaţia colegilor mei din UDMR şi am dorit să mă întâlnesc cu domnul primar, pentru a discuta problemele din domeniul culturii cu care se confruntă Mediaşul şi zona de nord a judeţului Sibiu, şi pentru a stabili modul în care putem sprijini autorităţile publice locale. Consider că autorităţile locale din Mediaş au întreprins tot ce era posibil, în limitele bugetului local, pentru a susţine actul cultural şi sunt convins că în continuare, în măsura posibilităţilor, va fi susţinută şi infrastructura culturală, inclusiv monumentele istorice.

 Ministerul Culturii are numeroase proiecte în Sibiu, iar în acest an voi susţine în Guvern proiectele demarate de Mediaş. Am aflat astăzi de intenţia municipalităţii medieşene de a organiza un Festival Internaţional de Film, iar dacă acest proiect se va materializa, Ministerul Culturii şi Centrul Naţional al Cinematografiei vor sprijini autorităţile locale“, a declarant Kelemen Hunor.

 „Am fost onoraţi astăzi de vizita ministrului Kelemen Hunor, cu care am avut o discuţie interesantă despre oportunităţile de susţinere a culturii în municipiul Mediaş. Unul dintre aspectele discutate s-a referit la organizarea unui festival internaţional de film al Europei Centrale la Mediaş. Iniţiativa de a organiza acest festival aparţine regizorului Radu Gabrea şi ne bucurăm că avem şi sprijinul ministerului Culturii în desfăşurarea acestui proiect. În momentul de faţă, se scrie proiectul acestui festival, pe care intenţionăm să îl organizăm la sfârşitul verii“, a declarat si primarul Teodor Neamţu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus