La alegerile pentru președinția PSD, mandatul organizației județene a fost de a-l vota pe Mircea Geoană. A câșigat însă Victor Ponta. Acum, ziarele centrale susțin că Geoană ar avea intenția de a forma un nou partid de centru-stânga, după ce a intrat în dizgrația actualei conduceri. Liderii locali ai PSD spun că nu este posibil așa ceva. Alții spun că dimpotrivă. “Nu știu, nu cunosc, nu am participat la niciun fel de întâlnire. Eu știu că noi cei din Sibiu suntem niște oameni care cunoaștem statutul partidului și îl respectăm”, a declarat președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea. Filiala PSD Sibiu este cunoscută ca fiind pro-Geoană, ultima ”manifestație” de dragoste pentru fostul președinte al partidului manifestându-se în februarie 2010. Conferința Județeană Extraordinară a PSD Sibiu decis atunci ca organizația să meargă la congresul partidului și să-l voteze în unanimitate la șefia PSD pe Mircea Geoană. La votul din cadrul Conferintei, din 103 voturi valabil exprimate, 87 au fost pentru Mircea Geoană, 11 pentru Adrian Năstase, 4 pentru Cristian Diaconescu și unul singur pentru Miron Mitrea. Un delegat nu a votat, iar doua voturi au fost anulate.
”Vreau să merg la președintele Geoană și să-i spun că fac parte din echipa dânsului. Apoi voi vedea ce funcție mi se oferă în cadrul echipei", a declarat anul trecut Ioan Cindrea. Sibiul a avut la Congresul PSD din 20 februarie 25 de voturi, fiind printre organizațiile din țară cu cel mai mic număr de voturi. Mircea Geoană susţine în presa central că acuzaţiile privind intenţia sa de a forma un nou partid sunt „bazaconii“, dar admite că a discutat cu colegi din PSD care se plâng că lucrurile nu merg bine. "Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD", a dat asigurări Geoană. Totuşi, el nu a dezminţit şi a doua variantă care a circulat în legătură cu intenţiile sale, şi anume formarea unei platforme în interiorul PSD. „Sunt oameni care mă sună şi îmi spun «haideţi să facem altceva» şi le spun şi acum: casa noastră este în acest partid", a explicat Geoană, citat de Antena 3. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că va avea o discuţie lămuritoare cu liderul Senatului săptămâna viitoare, scrie gândul.info. Primul exclus din partid după "dizidența" lui Geoană a fost un sibian: Marius Lazăr, fost președinte al PSD Arad. Marius Lazăr recomandat în urmă cu câțiva ani de Ioan Cindrea ca fiind un tânăr de mare viitor în politică. Acum însă se delimitează de acesta. "Am citit în presă de Marius Lazăr. Nu am vorbit cu el. Să știți că am fost extrem de ocupat în această perioadă, am fost foarte implicat în problematica Codului Muncii și înredactarea moțiunii de cenzură", a declarat Ioan Cindrea.
Marius Lazăr i-a reproșat președintelui PSD, Victor Ponta, într-o scrisoare deschisă, că exersează "reflexe staliniste", excluzând şi intimidând "jumătatea" din partid care nu l-a votat la Congres. În decembrie 2010, Biroul Permanent Naţional al PSD l-a suspendat pe Geoană din partid pe o perioadă de şase luni.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Mircea Geoană , Codului Muncii , Adrian Năstase , Ioan Cindrea , Victor Ponta , Miron Mitrea , Biroul Permanent Național , Marius Lazăr , Cristian Diaconescu
Vizualizari: 381
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Erata
Acum 6 ore
Un român
Acum 6 ore
Adina
Acum 6 ore
Unul
Acum 6 ore
Emil