Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Peste 13 tone de alimente au fost retrase de la comercializare de inspectorii OPC Sibiu

Peste 12 tone de zahăr, mălai şi făină au fost retrase de la comercializare de Protecţia Consumatorilor Sibiu pentru că din pachete lipseau şi câte 50 de grame de produs, iar aproape o tonă de orez a fost retrasă din cauza depăşirii termenului de valabilitate, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul Protecţiei Consumatorilor Sibiu, Ioan Băra, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că inspectorii au verificat respectarea gramajului înscris pe etichetă la mai multe tipuri de produse preambalate.
În urma controlului, s-a constatat că la zahăr, mălai şi făină lipseau şi câte 50 de grame din fiecare pungă.
"Conţinutul real de produs era mai mic decât cel minim admis de către legistaţia în vigoare. Potrivit HG 530/2001, la astfel de produse, se acceptă o abatere de la cântar de 15 grame. Am avut pungi din care lipseau şi câte 50 de grame. În aceste condiţii, peste 12 tone de produse au fost retrase de la comercializare şi returnate producătorilor pentru remedierea deficienţelor", a declarat Ioan Băra.
Potrivit acestuia, valoarea mărfii retrase de pe rafturi depăşeşte suma de 41.000 de lei.
Ioan Băra a anunţat, de asemenea, că inspectorii au retras de la comercializare şi aproape o tonă de orez, la care termenul de valabilitate era depăşit.
"Am avut magazine în care, peste eticheta la produsul preambalat orez, care anunţa termenul de valabilitate de 07 ianuarie 2011, magazinele au lipit o alta pe care au scris 07 ianuarie 2012. Întreaga cantitate de orez a fost oprită definitiv de la comercializare", a declarat Băra.
Potrivit acestuia, şase magazine au primit amenzi, în valoare totală de 21.000 de lei, şi s-au aplicat şi două avertismente.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Sonia

Acum 11 ani

De ce nu spuneti clar si numele magazinelor care vand produse expirate sau isi insala clientii? Ar trebui sa le evitam pe viitor.
Raspunde

dana

Acum 11 ani

foare bine
Raspunde

mimosa

Acum 11 ani

ce actiune de film , sa duci produsele inapoi la producator pentru ca lipsesc 20 de grame, poate si cele de import le-ati dus in strainatate, prin vama? Este cineva platit si pentru gandit in Romania???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus