Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
29°C

O noua banca la Sibiu: Banca Feroviara

06 Aprilie 2011 18:29

 

Unitatea de la Sibiu, inaugurată azi, este a zecea unitate teritorială deschisă de banca controlată de omul de afaceri Valer Blidar, cunoscut pentru faptul că deține Astra Vagoane Călători, singura companie română producătoare de vagoane.
Sediul Băncii Comerciale Feroviare la Sibiu este situat pe strada Magheru, lângă sediul FDGR. La inaugurarea unității sibiene au participat oameni de afaceri (Teodor Ancuța, Dumitru Domnariu), dar și reprezentanți ai autorităților locale (Ioan Banciu, Iosif Kober),
”Acoperim toată gama de produse și servicii caracteritice unei bănci. Eu sper ca la următoarea unitate deschisă în Sibiu să vă putem prezenta un bilanț pozitiv. Ne dorim ca până la finalul anului să avem un număr de 20 de unități în toată țara”, a declarat, la inaugurare, Petre Tulin, directorul general al băncii.
Directorul unității sibiene este Ioan Vasiu, fostul director de la Romexterra Sibiu. ”Ne dorim să fim o prezența activă pe piața din Sibiu”, și-a propus el.
În afară de Sibiu, banca înființată în 2009 – cea de-a treia cu capital majoritar autohton – mai este prezentă în Bucureşti, Arad, Baia Mare și Cluj.
 
 
Directorul general: ”Avem un mare atu – plecăm de la zero”
 
Reporter: La Sibiu avem experiența unei bănci românești, mă refer la Carpatica. Cu ce vine în plus Banca Feroviară?
Petre Tulin: Noi ne-am propus să avem o dezvoltare sănătoasă, în pași mici, dar siguri. Dorim o relație de lungă durată cu clienții, o fidelizare a clientelei. Dorim să excelăm la capitolul flexibilitate, operativitate, astfel încât clienții să fie mulțumiți. În momentul acesta nu urmărim strict o cotă de piață. Deocamdată.
 
R.: Ați vorbit de flexibilitate. De la ce sumă poate un client să negocieze cu Banca Feroviară?
P.T.: Dacă ne referim la produsele de finanțare, la credite, în special cele pentru persoane juridice, avem flexibilitate foarte mare. Practic, negociem toate condițiile contractului. De la dobândă, comisioane, termene de rambursare, termene de acordare, plata dobânzii. Și la depozite avem oferte flexibile, avem un produs de economisire în care clientul nostru își fixează scadența. Aici mă refer la scadențe non-standard, știți că la cele mai multe bănci scadențele sunt la o săptămână, la o lună, la trei luni și așa mai departe. La Banca Feroviară există posibilitatea setării scadenței la 24 de zile, la 35 de zile... Pe această perioadă își primește dobânda la depozite. Și exemplele pot continua. Ceea ce este important, noi avem indicatori de performanță, pentru operațiunile de cash management, de transfer și așa mai departe. De exemplu, în cazul nostru, o operațiune de plată de mare valoare nu durează mai mult de 15 minute. Asta face ca banca noastră să fie foarte operativă.
 
R.: Pentru că, deocamdată, e o bancă mică...
P.T.: Noi dorim ca aceste standarde să le păstrăm exact. Nu vrem să facem rabat, mai ales acum când piața e foarte concurențială.
 
R.: Vă bazați pe clienții persoane fizice care vin pentru refinanțări sau pentru credite noi?
P.T.: Noi avem produse pentru ambele categorii. Important este să le oferim condiții bune de preț și operativitate în procesarea dosarelor de credit.
 
R.: Ați stabilit un target pentru unitatea de la Sibiu, în acest an?
P.T.: Bineînțeles că avem ținte de vânzări, care trebuie realizate și de sucursala din Sibiu. Cifrele de vânzări țin, totuși, cont de faptul că e o sucursală nouă. Primele două, trei luni de zile sunt luni în care accentul o să fie pus mai mult pe promovare, de marketing. Apoi vom avea ținte clare, nu exagerate, dar ambițioase, pentru că vrem să ne dezvoltăm. Avem un mare atu că noi plecăm de la zero, nu avem credite neperformante, datorită primei de risc foarte scăzute pe care o are Banca Feroviară putem face un ”pricing” foarte bun pe produsele noastre. 
 
Ofertă promoţională
 
Banca Comercială Feroviara derulează, până pe data de 30 iunie 2011, campania promoţională “Visele prind viaţă cu BCF” pentru creditele destinate persoanelor fizice.
În cadrul campaniei sunt incluse trei produse de creditare respectiv creditul de nevoi personale cu garanţii în EUR, creditul de nevoi personale fără garanţii în LEI şi creditul imobiliar în EUR. Beneficiind de condiţii atractive de costuri (dobândă redusă faţă de cea standard, comisioane zero de analiză şi administrare), clienţii primesc gratuit şi asigurarea de viaţă şi pot accesa facilităţile de credit cu minim de documente şi maxim de operativitate.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

ioio

Acum 9 ani

Banci, biserici si hoteluri ! Altceva nu gasesti in orasu asta !
Raspunde

callas

Acum 9 ani

intrebarea cheie este cu cat garanteaza pentru economiile fiecarui client in caz de faliment ( al bancii)? cei 100.000 de euro ceruti de regulile europene? Si daca e afiliata la fondul de garantii...
Raspunde

ss

Acum 9 ani

Ba, in Hermansheat mai gasesti case de schimb valutar tepare, cu comision si magazinele de kkt ale fratilor evazionisti Roman, de care-i plin centrul!
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Moshilor cu banca...acolo au mai fost 10 banci. Banca Frankfurt si alte tzepe cu FDGR ul....
Raspunde

david

Acum 9 ani

Are dreptate ioio!
Raspunde

Alin

Acum 9 ani

Si Dan are dreptate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus