Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Vara asta - Trupa Veche se muta la Sibiu

Trupa Veche a luat fiinţă în 2006, după ce Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Răzvan Lupu au părăsit Vama Veche. Într-o nouă formulă, cu Traian - pian, Liviu - bas, Bogdan Olaru - voce, Doru Cincă - tobe şi Bogdan “Jaja” Sandu - chitară, trupa se pregăteşte de proiecte noi. Băieţii au lansat anul trecut single-ul „3 sori” care s-a dovedit foarte apreciat de public. Dar planurile de viitor includ melodii noi pentru vara aceasta, videoclipuri şi un musical. I-am abordat înaintea concertului de săptămâna trecută din Oldies...

Reporter: Faceţi ce faceţi şi reveniţi la Sibiu. Ce vă place aici?

Liviu Mănescu (bas):Noi avem o relaţie de foarte mult timp cu Oldies Pub, care ne-a oferit mai multe seri extraordinare aici în Sibiu. Noi am cântat şi la deschiderea pub-ului, ţin minte că am venit să cântam vinerea şi a fost atât de frumos, încât am rămas să cântăm şi a doua zi. Atmosfera de aici şi publicul ne fac să revenim mereu cu drag.

Reporter: Ce urmează după single-ul „3 sori” lansat anul trecut? Pregătiţi piese noi, videoclipuri sau un album pentru vara aceasta?

Traian Bălănescu (pian): Avem mai multe proiecte. În acest moment lucrăm la un musical. Apoi vrem să lăsăm puţin în spate repertoriul vechi şi să venim cu piese noi pe care să le infiltrăm printre piesele de la Vama Veche şi Trupa Veche. Acum avem în lucru două melodii, pe care o să le scoatem la începutul verii, probabil prin iunie. După aceea o să vină şi videoclipul. Vă pregătim multe surprize pentru vara aceasta.

Reporter: Vă mai întrebă lumea de Tudor Chirilă?

Liviu Mănescu (bas): Câteodată... Noi am cântat şi cântam piesele din repertoriul vechi, din vremea trupei Vama Veche, de când Tudor era colegul nostru. După neînţelegerile apărute, când s-a desfiinţat Vama Veche şi a rămas Trupa Veche, nu mai are rost să vorbim. A fost un proces pentru drepturile de autor. Noi l-am câştigat. Apoi ne-am întâlnit cu Tudor, ne-am dat mâna şi am zis că toată lumea poate să cânte piesele, şi noi şi el.

Reporter: În lumea muzicală se merge tot mai mult pe ideea de colaborare. Aveţi vreun proiect care să includă colaborarea cu o altă trupă sau cu un muzician?

Liviu Mănescu (bas): Noi am colaborat în trecut cu diverşi muzicieni, de la DJ-ei până la cor de copii. Cu copiii era mai greu că trebuiau să fie în pat la zece, iar noi la ora aia începeam concertul... Dar am fost mulţumiţi de cei cu care am colaborat şi chiar dacă nu avem momentan un astfel de proiect, suntem deschişi la tot felul de fuzionări artistice.

Reporter: Ce urmează după Sibiu?

Liviu Mănescu (bas): Urmează Târgu Mureş, Codlea, Constanţa, Cluj, Braşov, Reghin şi apoi din nou Sibiu. Ne întoarcem să cântam la festivalul studenţesc Universtudent Fringe Festival - Sibiu, unde ne bucurăm că am fost invitaţi. Sperăm să ne întoarcem şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, unde ne-ar plăcea să participăm cu musicalul la care lucrăm acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus