Duminică,
12.10.2025
Innorat
Acum
11°C

Bistro de-o haleala, hai maxim doua!

Restaurantul de astăzi nu este nici cel mai frumos şi nici cel mai atractiv din Sibiu. Nu poţi să spui nici că e locul unde ţi-ai dori cu ardoare să mai mănânci a doua oară, dar nici locul unde să-ţi scoţi jumătatea la un suc. De fapt, în afară de o haleală scurtă Bistro-ul de pe strada Brukenthal, la parterul primăriei cum este el cunoscut mai bine, nu prea este bun de nimic.

Acesta şi este scopul lui: să ofere o masă românească bună, zdravănă, rapid şi ieftin. Acesta a şi fost scopul patronului, când l-a deschis astă-toamnă, să poată oferi în zona centrală, atât turiştilor cât şi sibienilor, o alternativă ieftină şi bună la mâncare. Şi măcar din acest punct de vedere, scopul a fost atins. Adică este de preferat oricând o masă caldă, gătită, în locul sanviciurilor de peste drum sau a gustărilor de la Doris. Restaurantele din Piaţa Mică sunt în altă ligă. Dar s-o luăm concret: o ciorbă de carne cu cartofi, plus ficăţei scăzuţi cu piure şi salată de sfeclă roşie, toate udate cu o bere rece, nu trece de 20 de lei! Numai Restaurantul Cercului Militar pe vremuri reuşea o asemenea performanţă. Mâncare bună, gătită proaspăt, porţii mari, sănătoase, oricum ai da-o, de săturat tot te saturi. Să zicem că eşti la muncă pe centru şi ai o jumătate de oră pauză de masă. Garantat că aici mănânci bine, pe săturate, de nu mai niciun chef de muncă apoi. Mâncarea n-aş zice că-i ca la mama acasă, dar e bună, nu prea ai ce să-i reproşezi. Ăsteia care este pentru că nu este nici prea variată şi nici prea ieşită din comun: două feluri de ciorbă, unul de post altul cu carne, vreo patru prăjeli sau tocăniţe şi câteva soiuri de garnitură, gen cartofi la cuptor, piure sau pilaf de orez. Le combini cum te taie stomacul. Pe de-o parte este bine că-s puţine, că esti mai sigur că sunt proaspete şi nici nu-ţi trebuie mult timp să te decizi. Pe de altă parte, a treia oară n-ai mai trece pe acolo să mănânci cam ce-ai mâncat şi ieri şi alateieri. Şi am păstrat ce-i mai delicios la final. Desertul la Bistro-ul din clădirea primăriei este atât de bun încât lipseşte cu desăvârşire. Să faci cădere de glicemie şi tot nu primeşti nimic, pentru că nu există! Cam aiurea să îţi propui să oferi o masă caldă, specific românească, trecătorului înfometat, fără să-i dai şi o plăcintă acolo, o poală-n brâu, o ceva dulce la final, orice. În perfect ton cu decorul întregului local, că trebuie să amintesc şi decorul, de un portocaliu spălăcit lipsit de orice inventivitate şi fad. În concluzie, mâncaţi cu încredere la Bistro-ul din Piaţa Mare dacă aveţi chef de o masă bună, ieftină şi rapidă. O să vă convingeţi singuri că nu prea merită să revii a doua oară prea curând. Poftă bună!

de Ficăţel Ciorbea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

6 comentarii

alex

Acum 14 ani

de departe, restaurantul cel mai bun din sibiu, este Crama Sibiul Vechi! Cea mai originala atmosfera, cea mai buna mancare!
Raspunde

vio

Acum 14 ani

cel mai ieftin si mai bun ramane Frieda, cred ca poti manca 2 feluri cu mult sub 20 lei
Raspunde

ioio

Acum 14 ani

Da ca sa nu raman ignorant, sa imi explice si mie cineva care ii faza cu articolul asta de toata jena ?! Inca nu m-am dumerit care ii faza de apare in ziar... nu ti-a convenit ca ti-a luat bani pe mancare... ce sfantu de te-ai apucat sa scri doamne feri ... ceva ce tu crezi ca are forma de pamflet !
Raspunde

ochiul

Acum 14 ani

intradevar...o copie jenanta dupa ce era pe vremuri bursucelul gastric la catavencu...mai sunt si oameni care citesc ziare centrale si care au si memorie...probabil te-o fi suparat patronul localului cu ceva ca altfel nu prea se explica publicarea.....
Raspunde

ely

Acum 14 ani

Pt dl ziarist ofuscat , poate intelege ce inseamna bistro de fapt!Jumatatea sa o duca la Hilton , daca ii permite salariul de ziarist! \"A bistro, is, in its original Parisian incarnation, a small restaurant serving moderately priced simple meals in a modest setting. Bistros are defined mostly by the foods they serve. Slow-cooked foods like braised meats are typical. Bistro patrons do not expect printed menus or professional service.\"
Raspunde

bursucelu ingretzosat de ficatzei

Acum 14 ani

nu se vede berea in fotografie, erati in timpul serviciului si ati ascuns-o?imi place serviciul dvs , unde pot depune cv-ul???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus