Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Avere de 29 milioane euro. Rasinari, in top 10 proprietari de paduri din Romania

Primăria Rășinari se află pe locul 10 în topul celor mai mari proprietari de păduri din România. Primăria are în administrare 9.731 hectare de păduri, cu 5.000 de hectare mai puțin decât Primăria Brașov, aflată pe locul patru în acest top.
Fondul de investiţii Phemus Corporation înregistrat la aceeaşi adresă cu Harvard Management Company, entitate a prestigioasei universităţi americane Harvard este acţionarul majoritar al celui mai mare proprietar de păduri din România, firma Scolopax SRL din Focşani, se arată în zf.ro. Scolopax apare pe primul loc în topul celor mai mari proprietari de păduri din România la data de 1 aprilie 2010 în afara statului, potrivit datelor trimise de Ministerul Mediului la solicitarea Ziarului Financiar. Pădurile statului sunt administrate de Romsilva.
Sven Rutgersson, director executiv al Scolopax, a confirmat că în spatele Phemus Corporation se află un fond al Universităţii Harvard fără a preciza numele acestuia.
Preţul mediu al unui hectar de pădure este de 3.000 de euro, astfel că cele 35.000 ha deţinute ar putea fi evaluate la peste 100 mil. euro.
În cazul primăriei Rășinari, pădurile comunei ar putea fi evaluate la aproximativ 29 milioane euro.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

Voi comparati primaria Rasinari cu primaria Brasov???
Raspunde

pentru \"un sibian\"

Acum 10 ani

nu compara primariile ci suprafata de padure detinuta de primarii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus