Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Sibiul va avea patru noi directori, in Cultura

 

CNM Astra, Centrul cultural interetnic Transilvania, Biblioteca județeană Astra, și Școala de artă populară ”Ion Mincu” vor avea noi directori din vara acestui an. Dacă primele două instituții enumerate sunt conduse, acum, de directori interimari care ar putea deveni manageri angajați pe următorii trei ani, în cazul Bibliotecii și a Școlii de artă populară, actualii directori, Ion Onuc Nemeș și Lia Bologa, nu mai pot participa la concursuri, neîncadrându-se în condițiile impuse în ceea ce privește vârsta.
 
 
”Nu aș vrea să vorbesc despre un preferat în locul meu. Nu am voie să fac acest lucru”, a declarat Ion Onuc Nemeș pentru Turnul Sfatului. Asemeni Liei Bologa, Ion Onuc Nemeș va împlini vârsta legală pentru pesionare în următorii trei ani - cât va dura contractul de manangement pentru fiecare din cele patru instituții enumerate -, fapt ce nu îl califică pentru participarea la concurs. Chiar dacă Onuc Nemeș nu vrea să nominalizeze, în jurul Bibliotecii Astra au început să fie discutate o serie de nume interesate sau interesante pentru conducerea instituției în următorii trei ani: Dan Ioan Bogdan, Ovidiu Precup, profesorul Vasile Chira sunt printre numele discutate.
 
În ceea ce privește Centrul cultural interetnic Transilvania, deocamdată singurele nume discutate prin cercurile apropiate instituției sunt cele al actului director interimar, Dragoș Varga, dar și al fostului director, Corvin Lupu.
 
 
Concursuri ”pe bune”
 
Consilierii județeni au aprobat calendarul concursurilor pentru cele patru instituții. În cursul acestei săptămâni vor fi publicate condițiile de participare, bibliografia de concurs, regulamentul și graficul de desfășurare. Proiectele de management ale celor interesați pot fi depuse în perioada 5 – 31 mai, urmând ca între 1 și 9 iunie să aibă loc prima etapă a concursului – analiza proiectelor de management. Pe 10 iunie vor fi afișate rezultatele primei etape, iar pe 13 iunie este programată susținerea proiectelor de management în cadrul unui interviu. În următoarea zi vor fi afișate rezultatele celor patru concursuri. Comisiile de concurs vor fi stabilite în cursul lunii viitoare.
 
”Concursurile sunt deschise oricui îndeplinește cerințele. Chiar se dorește angajarea celor mai buni dintre cei care se înscriu”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, în subordinea căreia funcționează cele patru instituții. Potrivit acestor surse, ”nu este neapărat ca la Astra să rămână tot domnul Valer Olaru. Dacă va fi prezentat un proiect mai bun, acela va fi ales”. La fel, nici Corvin Lupu nu pare să mai fie în grațiile actualei conduceri a CJ Sibiu.
 
Cine poate participa
 
Printre condițiile generale solicitate în cadrul concursurilor se numără minim de ani de experiență profesională în domeniul instituțiilor de cultură și educație. Totodată, este solicitată o experiență managerială de minim un an, de un nivel cel puțin mediu, dobândită în instituții de cultură sau prin management de proiecte culturale. Cunoașterea unei limbi de circulație internațională și de operare PC sunt, de asemenea, printre condiții. Proiectele depuse de eventualii candidați nu trebuie să ocupe mai mult de 80 de pagini, plus anexe. Proiectele trebuie să conțină ”punctele de vedere ale candidatului asupra dezvoltării și evoluției` celor trei instituții de cultură în perioada 2011 – 2014.
 
 
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

erata

Acum 11 ani

Gresit Turnul sfatului ! Iareasi va lipseste rigoarea in documentare ! si Nemes si Lia Bologa au implinit varsta de pesionare si sunt manageri interimari de...ceva vreme.DE fapt ati scris despre asta in urma cu ceva vreme.
Raspunde

bibliotecarul

Acum 11 ani

ce experienta au d-nii DI Bogdan si V Chira in biblioteconomie? Si cine este Ovidiu Precup? In sibiu nu mai exista profesionisti in biblioteconomie? sau functiile o sa fie distribuit politic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus