Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

UPDATE 3 : Ariton - secretar executiv

UPDATE 3:

Consiliul Național de Coordonare al PD-L a stabilit aseară târziu și ultimele funcții: șase secretari executivi și trei secretari generali adjuncți. Președintele organizației PD-L Sibiu, Ion Ariton, a fost ales în funcția de secretar executiv. Deputatul Raluca Turcan a anunțat că își retrage candidatura pentru această funcție și i-a îndemnat pe delegați să-l voteze pe Ariton.

Noii secretari executivi ai PD-L sunt: Ion Ariton, William Brânză, Cristache Rădulescu, Alin Popoviciu și Gheorghe Albu. Scretarii generali adjuncți sunt Lucian Bote (Vest), Gabriel Berca (Moldova) și Ștefan Pirpiliu (Sud).

UPDATE 2:

Deputatul Raluca Turcan a renunțat să mai candideze la postul de secretar executiv al PD-L pentru a-i crește șansele lui Ion Ariton, și el candidat la funcția de secretar executiv. "Ştim cu toţii că astăzi a fost un vot coordonat politic care respectă viziunea preşedintelui Emil Boc. Avem datoria ca membri ai acestui partid să-i oferim tot sprijinul pentru a-şi pune în practică propia viziune politică", a declarat Raluca Turcan după ce a pierdut la vot postul de vicepreședinte. "Îmi retrag candidatura pentru funcţia de secretar executiv al PD-L pentru că vreau ca dumneavoastră să puteţi alege un alt sibian, să nu fiţi puşi în situaţia de a avea doi sibieni pe listă şi să aveţi grijă de colegul meu, domnul preşedinte Ion Ariton. Vă asigur că voi continua să reprezint principiile PDL cu onestitate, fermitate şi multă decenţă", a mai spus Raluca Turcan delegaților.

UPDATE: A doua zi a congresului PD-L a stabilit astăzi prim-vicepreședinții, secretarul general și vicepreședinții partidului. Niciun sibian nu se află printre aceștia, chiar dacă pe liste s-au aflat președintele organizației, Ion Ariton, și deputatul Raluca Turcan. Surse din PD-L, citate de gândul.info spun că Ariton a fost schimbat din lista de vicepreședinți ce a fost dată delegaților să o voteze cu Victor Tarhon.

Noii vicepreședinți ai OD-L sunt: Gheorghe Scripcaru, Elena Udrea, Mircea Hava, Traian Igas, Gheorghe Ștefan, Anca Boagiu, Dorin Florea, Sever Voinescu, Mihai Stănișoară, Monica Macovei, Mihaela Popa, Florin Popescu, Victor Tarhon, Teodor Paleologu și Romeo Raicu.

Roberta Anastase, Theodor Baconschi, Gheorghe Flutur și Sorin Frunzăverde sunt noii prim-vicepreședinți ai PD-L, iar Ioan Oltean este noul secretar general, în urma votului delegaților la Consiliul Național de Coordonare al partidului.

Ion Ariton nu mai face parte din "lista celor aleși" o listă care circulă printre delegații la Congresul PD-L cu vicepreședinții care ar trebui votați. Surse din PD-L au precizat pentru gândul.info că ministrul Economiei, Ion Ariton, a fost "retras" de pe lista cu numele preferate pentru funcţia de vicepreşedinte, fiind înlocuit cu Victor Tarhon. Tabăra lui Emil Boc şi cea a lui Vasile Blaga ar fi pus la punct lista celor 15 candidaţi la funcţia de vicepreşedinte, agreaţi de ambele părţi, susțin surse din PD-L citate de gândul.info. De pe această listă listă lipsește și deputatul Raluca Turcan.
Lista cu vicepreședinții "aleși" ar fi formată din: Victor Tarhon, Anca Boagiu, Dorin Florea, Gheorghe Ştefan, Elena Udrea, Romeo Raicu, Monica Macovei, Traian Igaş, George Scripcaru, George Stănişoară, Florin Popescu, Mircea Hava, Gheorghe Albu, Mihaela Popa şi Mircea Banias. "Sunt posturile negociate, aşa ni s-a spus, dar încă nu e final. Am înţeles că Ariton s-a retras şi că s-ar putea să primim altă listă pâna la începerea votulului", a explicat pentru Gândul unul dintre delegaţi.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

alexandru

Acum 11 ani

si-au luat una in bot cei :))))
Raspunde

boss

Acum 11 ani

MARE.... PAGUBA-N CIUPERCI
Raspunde

perfect

Acum 11 ani

daca tot au bagat-o pe panta descendenta, sa speram ca urmeaza sa-i faca vant si din Sibiu!!!
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

raluca turcan tapa !!! dl boc face , dl boc drege, dl boc e cel mai ce ... De v-ati duce toti la groapa de gunoi a istoriei !!! apropo cand ii matrasiti si pe directorii de prin deconcentrate ca sunt ca lemnul?
Raspunde

anonymo

Acum 11 ani

Dom\' Bratu, macar ai grija la nume, sa le ortografiezi corect, mai ales ca este unul al unui ales - acolo in randul 3 de la \"Update 2\"! Corect, nu?!... Asa un pic de rushinica pentru a nu ne verifica textul inainte de a-l posta pe site! Chestie deontologica elementara, nu?
Raspunde

magog

Acum 11 ani

de toata jena......dar de asteptat, a primit functia pe baza interesului guvernamental pt Sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus