Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
7°C

Frica de sef

Era duminică spre amiază la noi în sat... Păzeam ca de obicei sediul partidului și lucram atent la a doua sticlă de vodcă. Afară ploua infernal și doi tâmpiți se iubeau într-o mansardă, vizavi. Și, în liniștea angelică în care mă contopeam cu Absolutul, aud o bătaie nervoasă în ușă. Mă ridic în cot și apăs clanța cu degetul mic de la piciorul stâng. În prag, un copilașud lepoarcă, adunat sub niște ochelari mai mari decât capul lui... Dă să intre. Atunci, eu îi pun piciorul în piept și mă ridic.

”-Ce-i cu tine, băiete, pe aici? Te-ai pierdut?” La care, copilașul ia o poziție de drepți și spune încercând să facă pe seriosul:

”-Alo! Eu sunt Emil Boc, președintele partidului! Am avut un mic accident în apropiere de comuna dumneavoastră și am nevoie să dați un telefon ca să vină să mă recupereze de aici. Acum vă rog să vă dați la o parte și să îmi pregătiți rapid un ceai”, spune cu un glas pițigăiat... La care, eu izbucnesc într-un râs de tâmpit și îi dau una după ceafă de cade lat în noroi...

”-Hai, bată-te să te bată... că pe-asta n-am mai auzit-o până acum... Acum pe bune, pleacă de aici că n-am mărunți și nu mă face să zic de două ori”, îi zic și îi dau un șut în fund proiectându-l mai adânc în noroi. Copilul începe să plângă în sughițuri, căutându-și ochelarii prin mocirlă. Mie mi se face milă și îl adun de pe jos cu două degete, după care îl arunc pe canapea. ”Hai, treci și te usucă o țără... Dar vezi că nu pot să te țin mult pe-aci că poate vine vreun șef și dau de belea...”

Îi dau o cană cu ceai și revin la ale mele. Nu trece mult și aud un zgomot puternic, după care văd ușa care îmi zboară pe lângă ureche. În prag, doi uriași urlă ca disperații: ”Domnu ministru, v-am găsit!”

Vodca mi se oprește în gât. Mă uit la pictic. Mă uit la tabloul de pe pereți, apoi iar la pitic și apoi la pumnii de neanderthal care se îndreptau spre mine. În timp ce cădeam spre podea, ținând strâns la piept un semn de întrebare și sticla mea de vodcă, am apucat să șoptesc: ”Eu știam că Președintele partidului are doi metri și vocea lui răsună pe trei uliți... Cine sunteți și ce vreți de la mine?”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Emil Boc

Vizualizari: 251

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus