Sâmbătă,
16.08.2025
Cer Senin
Acum
18°C

Mancarea deasupra marii costa. Mai ales daca esti in Sibiu

Singurul restaurant din Sibiu care și-a ales numele raportat la mare este Fusion. 585 Fusion, mai precis, pentru că etajul 11 al Hotelului Golden Tulip, de pe strada Școala de Înot, este situat la 585 de metri deasupra nivelului mării. O altitudine ridicată, pe măsura prețurilor, fapt pe care îl bagă în seamă și sibienii: într-una din amiezile săptămânii trecute, mai bine de o oră am mâncat singuri în restaurantul hotelului de patru stele.

Priveliștea, în mod cert, e unică. Sibiul e ”accesibil” la aproape 360 de grade, lipsind, din păcate, un unghi lejer către centrul orașului, care se lasă descoperit doar de pe holul unde aștepți venirea liftului.

Influențele moderne ale decorului cam sar puțin calul cu ”orga de lumini” de pe casa liftului interior, beculețele multicolore regăsindu-se - discret, e adevărat - și în interiorul restaurantului. A cărui toaletă se află la un etaj mai jos, în capătul opus accesului în hol – deci nu mizați pe un acces rapid. Toaleta, ca la un hotel de patru stele: nu foarte mare, dar curată și cu un design tot modern.

Ospătarul ne-a preluat după ce am avut timp să schimbăm două mese în căutarea celei mai bune priveliști și după ce am descoperit o masă nedebarasată. Liniștea restaurantului și priveliștea de milioane, compensau, însă, din plin.

Am ales un biftec tartar de-o parte (în meniu scria că urma să ne fie preparat la masă) și un coșuleț de parmezan cu prosciutto crudo și carpaccio de piept de rață cu salată de cealaltă parte a mesei. Licoarea aleasă alături a fost un vin alb – chiar de carnea roșie ar fi cerut un vin roșu, am zis că e, totuși, amiaza și nu se face să alegem decât un vin mai ușor.

Servirea, ireproșabilă, corectă și rapidă – ospătărița chiar cunoștea ceea ce avea în meniu și știa să dea detalii. Biftecul tartar nu a mai fost gătit la masă, a venit gata ”asamblat”. Poate cu un gust puțin mai pregnant de ceapă decât ar fi trebuit, dar delicios. Asemeni corect ”îmbălsămatului” carpaccio din piept de rață. Iar untul alăturat era ”din cel adevărat”, nu cumpărat din Metro.

Porțiile, ca la un restaurant mai cu ștaif, sunt exact cât să te saturi. Ospătărița te supraveghează discret, astfel că poți admira destins modul în care și-au aranjat curțile locuitorii din jurul hotelului.

După un digestiv ramazzotti adus la fel de rapid, pe cât de repede și discret a fost debarasată masa, am ales la desert o spumă de ciocolată și un pepene galben cu mentă și alte lucruri bune. Ca la Fusion acasă, nota a venit repede – 220 de lei, fix.

Iar dacă la urcare ați ales liftul interior, cel puțin la plecare coborâți cu cel care oferă priveliștea către centrul Sibiului. Vă va face să mai uitați că plecați cu buzunarul mai gol.

Ana Alusalam

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 1460

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus