Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Pe Lomonosov se circula in sens unic pe ambele parti

Sfat la sigur pentru orice polițist de la Rutieră din Sibiu care vrea să-și facă norma de amenzi de luna acesta într-o zi: mergi pe strada Lomonosov, care face legătura între Școala de Înot și Calea Dumbrăvii, la orice oră din zi și din noapte și vezi câți șoferi circulă pe sens interzis.
Strada Lomonosov a devenit stradă cu sens unic încă din luna noiembrie a anului trecut, și dacă la început am considerat că șoferii sibieni încă nu s-au acomodat, nu au observat semnul de circulație sau poate au avut o scăpare, după aproape trei luni încă se circulă pe ambele sensuri. Joi pe la prânz am stat în fața Hotelului Golden Tulip doar un minut, timp în care am putut fotografia doi șoferi pe interzis. Mai mult decât atât, angajații primăriei au și montat pe Școala de Înot o plăcuță de dimensiuni considerabile, cu câteva zeci de metri înainte de intersecție, care atenționează participanții la trafic că intersecția care urmează a fost reconfigurată și că este interzis virajul la dreapta. Se pare că degeaba. Până la urmă fiecare șofer este liber să circule cum crede, până dă nas în nas cu altul care circulă regulamentar.
P. S.: Înainte ca municipalitatea și Poliția Rutieră să ia decizia modificării acestor sensuri unice, a existat o dezbatere publică, au fost postate proiecte pe site-ul primăriei și s-a ținut chiar o congerință de presă în care s-au anunțat modificările. Știrea n-a ajuns încă la toată lumea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

x

Acum 12 ani

strada lomonosov ar trebui asfaltata, ingustata iar parcarile aranjate pe ambele parti. apoi ar trebui reconfigurata intrsectia asa incat sa nu se mai poata vira in directia aceea...dar astea sunt deja pretentii de europa
Raspunde

neo

Acum 12 ani

nu e nici prima, nici ultima.. am evitat destule accidente prin sibiu, ferindu-ma de \"curajosi\" pe strazi cu sens unic - ce circulau dupa propriile reguli de circulatie - asta pe langa faptul ca tot ei m-au apostrofat.. ce nesimtit am fost ca nu m-am ferit mai devreme..
Raspunde

Calator

Acum 12 ani

Sensul unic de pe Lomonosov nu ajuta cu nimic! Strada e suficient de larga pentru circulatia in ambele sensuri si parcari laterale. Acest sens unic obliga soferi la rute ocolitoare destul de lungi si aglomereaza alte drumuri. Cu strada Oituz s-a facut o greseala si mai mare. Desi era singura strada care permitea accesul catre stanga pe b-dul. Milea, a fost instalat sens interzis si deviata circulatia printre blocurile din Infundatura Oituz, unde exista drumuri foarte proaste si foarte inguste. Si sensul unic din capatul strazii Oituz (catre sensul giratoriu Calea Dumbravi- M. Viteazu) nu isi are rostul. Oricum e ignorat de foarte multa lume deoarece si acesta deviaza circulatia pe niste stadute cu circulatia din ambele sensuri pe care de abia are loc o singura masina. Ar trebui reanalizata decizia cu aceste sensuri unice... Cum explica primaria banii cheltuiti pentru semaforizarea unor intesectii care au functionat cateva zile (de exemplu str. Noica - Berariei)?
Raspunde

oli

Acum 12 ani

si pe str. Oituz este la fel , acolo poate sa faca targhetul la amenzi
Raspunde

ioan

Acum 11 ani

am fost sanctionat si eu acolo n-am mai circulat in zona de vreo 3 ani si nu am observat semnul de interzis
Raspunde

ioan

Acum 11 ani

am fost sanctionat si eu acolo n-am mai circulat in zona de vreo 3 ani si nu am observat semnul de interzis de pe strada lomonosov
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus