Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-4°C

BAC 2011: probe fara copiute

29 Iunie 2011 13:28

Niciun elev sibian nu a mai fost prins, în ultimele două zile, încercând să copieze la probele din cadrul bacalaureatului. Ieri s-a desfăşurat proba la limba şi literatura modernă, iar astăzi cea la alegere, în funcţie de profil şi de specializare.

În Sibiu, proba de limba şi literatura modernă s-a dat la două materii: germană şi maghiară. Au fost 238 de candidaţi care au susţinut examenul la germană, şi doar 13 sibieni care au dat examenul la limba maghiară.

Astăzi, sibienii au fost testaţi la proba la alegere, decisă în funcţie de profilul şi specializarea fiecăruia. Astfel, din cei 4004 sibieni înscrişi pentru a susţine bacalaureatul, 2605 elevi au susţinut proba de matematică şi 1118 pe cea de istorie. Varianta propusă elevilor a fost, în ambele cazuri, varianta cu numărul 5.

Spre deosebire de celelalte cinci zile de bacalaureat, atât ieri, cât şi astăzi nu s-au înregistrat probleme, şi nici un elev nu a fost absent sau dat afară din examen. „ Nu s-au raportat probleme, n-au fost absenţi, iar toate centrele au descărcat subiectele în timpul afectat de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare”, a declarat Constantin Gorun, Inspector Şcolar General. La prima probă scrisă a bacalaureatului, la Sibiu, trei elevi au fost dați afară din examene pentru că au avut asupra lor telefoane mobile sau copiuțe. În următoarele două sesiuni de bacalaureat, ei nu vor mai avea voie să se înscrie la examene.

Istorie: eseu despre statul român modern

La matematică, subiectul propus elevilor spre rezolvare a inclus exerciţii de algebră, trigonometrie, de calcul cu matrici şi cu funcţii: rezolvarea unei ecuaţii trigonometrice, calculul inversei unei matrici, studierea monotoniei unei funcţii şi calcularea asimptotelor graficului funcţiei respective.

La istorie, la primele două subiect elevii au primit trei texte la prima vedere, pe baza cărora trebuiau să răspundă la o serie de şapte, respectiv şase întrebări. La cel de-al treilea subiect, elevii trebuiau să elaboreze un eseu de maximum două pagini, cu tema „Statul Român modern şi relaţiile internaţionale din secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea”.

În Sibiu nu au fost probleme. În ţară, da

Spre deosebire de celelalte cinci zile de bacalaureat, atât ieri, cât şi astăzi în Sibiu nu s-au
înregistrat probleme, şi nici un elev nu a fost absent sau dat afară din examen. „ Nu s-au raportat probleme, n-au fost absenţi, iar toate centrele au descărcat subiectele în timpul afectat de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare”, a declarat Constantin Gorun, Inspector Şcolar General.

Aproape un întreg liceu din Hunedoara, plin de ”trișori”

La Bucureşti, în primele ore de la începerea probei obligatorii a profilului, s-au înregistrat 17 tentative de fraudă, iar la Grupul Agricol „Alexandru Borza” din Hunedoara un număr de 111 elevi au fost daţi afară, în urma unui telefon anonim al unei persoane care reclama faptul că unul dintre subiectele date candidaţilor a fost rezolvat. Acestora li se interzice dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus