Sunt puţini cei care nu apreciază o lasagna bine făcută, fie ea cu carne sau vegetariană. Lasagna vegetariana cu ciuperci şi ardei este uşor de preparat şi se găteşte în maxim 45 de minute.
Ingrediente
- 1 pachet de paste lasagna
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
-6 fire ceapa verde
- 250 g ciuperci - 2 dovlecei
- 3 căţei de usturoi
- 150 ml suc de roşii
- 250 gr brânză mozzarella
- 150 gr telemea
- 2 polonice sos Marinara
- sare, piper, ulei de măsline
Mod de preparare
Foile de lasagna se pun la fiert în apă cu sare, apoi se scurg şi se pun pe un platou. După aceea se toacă ciupercile, ceapa verde şi ardeii graşi şi se prăjesc în ulei încins, preferabil ulei de măsline. Apoi dupa 8-10 minute se adaugă dovleceii tăiaţi feliuţe subţiri, sarea şi piperul. După ce se prăjesc zece minute, se adaugă sosul de roşii şi sosul Marinara, şi se lasă să fiarbă la foc mic, până scade bine sosul. Se ia apoi un vas de sticlă termorezistent, se unge cu ulei de masline şi se asează o foaie de lasagna, apoi peste ea un strat subţire din amestecul făcut în tigaie, sare, piper şi condimente, după care se adugă o altă foaie, până se termină foile de lasagna. Deasupra se mai toarnă puţin sos de roşii, se presară mozzarella şi telemea, apoi se introduce la cuptor 20 de minute, până scade zeama. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 636
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Emil
Acum 3 ore
Armata obligatorie
Acum 5 ore
Ron
Acum 5 ore
Pretentii
Acum 5 ore
Tribunul