Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Alegeri contestate la liberali. De data asta la tineret

După ce organizația municipală a PNL Sibiu a fost dizolvată în urma unei contestați depuse la Curtea de Onoare și Arbitraj a partidului, alegerile de la tineret riscă să meargă pe aceeași linie.
În urmă cu două săptămâni, s-au desfășurat alegeri la organizațiile de tineret la municipiu și la organizația județeană. Ambele alegeri au fost însă boicotate de președinții care erau în funcție. ”Nu am participat la alegeri. În opinia noastră nu s-au respectat toate prevederile statutare, însă nu vreau să comentez mai multe. Vom vedea dacă vor fi sau nu validate”, a declarat Alexandru Kosman, fostul președinte al organizației municipal a TNL. În locul lui a fost ales Ovidiu Olar. ”Cred că ar fi bine să spun mai multe de abia după ce alegerile vor fi validate. Am fost ales de majoritatea celor prezenți la alegeri, însă pentru a vorbi în calitate de președinte trebuie să fiu și validat”, a explicat Olar. La județ a fost ales Octaian Firi în locul Iuliei Basarabă. ”Am participat la alegeri și la organizația municipal și la organizația județeană, am făcut parte din comisia de validare și ce vă pot spune este că din punctual meu de vedere totul a fost correct. A fost peste nmedia alegerilor la care am participat și eu sunt membru de 14 ani”, a declarat liberalul Alexandru Zavatin.
La organizația de tineret, atât la județ, cât și la municipiu, sunt două tabere: una formată din vechea conducere și a doua care dorea să îi ia locul. La municipiu, alegerile s-au organizat după ce jumătate din membrii plătitori de indemnizație au formulat o cerere în acest sens. Cererea cu pricina este însă contestată de fosta conducere, pe motiv că există mai mulți membri înscriși.
Acesta a fost și motivul pentru care s-au anulat alegerile de la organizația municipal a PNL: prezența la vot a unor membri care nu erau cu cotizația la zi. ”Pentru a gestiona mai bine situația în cadrul partidului, s-a venit cu modificarea statutară conform căreia în partid există două feluri de membri: membrii simpatizanți, cei care nu plătesc cotizații și membrii cu rept de vot. Aceștia ajung membri simpatizanți dacă nu își achită cotizația”, vine explicația din cadrul partidului.
În cazul în care aegerile nu vor fi validate, acestea vor fi declarate nestatutare și de la centru va fi numită o conducere interimară ce va stabili data viitoarelor alegeri

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

cineva

Acum 12 ani

sunt o mana de oameni si se cearta ca tziganii..........faceti de rusine PNL-ul
Raspunde

asterix

Acum 12 ani

divide et impera!! dezbina si stapameste ..astia suntem noi romanii,asta este generatia tanara ce va conduce destinele acestei tari !vai noua!
Raspunde

tzo

Acum 12 ani

e interesant cum o mana de \"pustani\" se cearta pe cateva functii locale. sunt curios cum se vor certa peste cativa ani cand vor ajunge la guvernare :))
Raspunde

elen

Acum 12 ani

Si voi vreti sa votam PNL ??? Nu vedeti ce mascarici sunteti....sunteit varza, o gloata de tineri care nici nu stiu ce vor
Raspunde

pt tzo

Acum 12 ani

Stai linistit, nu vor ajunge prea curand la guvernare ... Asa ca doar certuri de astea marunte, de oligofreni, vor avea si in continuare :))
Raspunde

cineva

Acum 12 ani

In primul rand, articolul e scris pe FUGA ( ca multe alte articole ), cu greseli gramaticale, etc. Pacat ca acei tineri nu se pot intelege, deocamdata, insa este de apreciat faptul ca sunt tineri care se implica in politica. Ei sunt viitorul!
Raspunde

@cineva

Acum 12 ani

viitorul care se vor cearta pe ciolan la fel ca si acum, la fel ca si cei ce ne reprezinta acum ...unde e schimbarea de generatii si de mintalitate??? cu astfel de tineri nu vom schimba nimic in tara asta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus