Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Inca trei "sintetice" pentru fotbalistii amatori

Pe lângă „sinteticele” existente, în Sibiu se vor construi încă trei terenuri cu gazon sintetic și cu nocturnă pentru pasionaţii de fotbal.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu supune joi dezbaterii și aprobării trei proiecte de hotărâri privind închirierea prin licitație publică a unor terenuri având suprafața de 1020, 882 și respectiv 1040 de metri pătrați, în vederea construirii a trei terenuri acoperite, cu gazon sintetic și cu nocturnă. 
Terenurile vor fi construite în incintele școlilor „Regina Maria”, Colegiul Tehnic Energetic și respectiv Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”. Ideea construirii terenurilor de fotbal a venit din partea școlilor, ca mai apoi să treacă printr-un șir de aprobări, prima constituindu-se în avizul de principiu obținut de la Inspectoratului Școlar Județean. 
 
„Noi am dat avizul de principiu, deoarece activitatea desfășurată pe terenurile sintetice nu afectează cu nimic procesul de învățămând al școlilor în cauză. Acum urmează să vină și aprobarea din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, aprobare care va fi transmisă Consiliului Local, deoarece el este proprietarul terenurilor”, a declarat Constantin Gorun, Inspector Școlar General. 
 
Contractele de închiriere se vor derula pe o perioadă de patru ani, proprietarii terenurilor urmând să plătească chirie Primăriei Sibiu, deținătorul de drept al spațiilor pe care se se va contrui. După ce și Ministerul Educației își va da consimțământul, se va trece la faza de construcție. Apoi, terenurile vor fi puse la dispoziția doritorilor, într-un program orar care va începe de la ora 18.00 și se va termina la ora 00.00 a fiecărei zile din săptămână. Pe timpul școlii, terenurilor vor putea fi folosite și de către copiii instituțiilor de învățământ.
 
„Ideea construirii terenurilor a fost a consiliului profesoral, apoi am primit avizul de principiu al ISJ Sibiu, iar acum așteptăm ca ministerul să-și dea aprobarea. Terenurile o să includă și vestiar, iar copiii noștri le pot folosi pe perioada orelor de școală”, a spus Nicolae Salade, directorul școlii „Regina Maria”.  
Prețul de pornire al licitației aprobat a fost de 1,5 lei/ mp/lună.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Puterea imitatiei

Acum 12 ani

Daca o afacere merge bine in Romania, trebuie copiata imediat. Bineanteles, o sa fie copiata prost. Dar trebuie copiata, astfel incat inclusiv cea originala sa dea faliment. Scolile ar trebui sa foloseasca aceste terenuri (despre care se face vorbire in articol) doar pentru uzul intern. Adica doar pentru elevi. Altfel, se va lovi in afacerile celor care au investit bani personali in genul acesta de afaceri.
Raspunde

123

Acum 12 ani

sunt terenuri de fotbal garla in sibiu, in loc sa faca terenuri de baschet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus