Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Transportul de animale in afara normelor legale a adus bugetului local 139.000 lei

Prin respectarea normele sanitare veterinare specifice, producătorii sibieni pot participa la comerţul intracomunitar european cu animale vii şi cu produse provenite de la acestea. Avantajul este evident, prin impactul economic şi social pozitiv, dar pentru aceasta este absolut necesar să se respecte cu stricteţe şi legislaţia sanitară veterinară privind circulaţia animalelor şi să se aplice măsurile de biosecuritate de către toţi deţinătorii de animale. D.S.V.S.A Sibiu a atenţionat permanent crescătorii de animale cu privire la condiţiile legale pentru mişcarea şi comercializarea animalelor. Cu toate acestea, s-a constatat că mulţi proprietari de animale încalcă aceste prevederi prin condiţiile de transport neadecvate. În urma controalelor efectuate, doar pentru acest tip de abateri, Direcţia Sanitară Veterinară a adus la bugetul local amenzi în valoare de 139.000 lei. Totodată, D.S.V.S.A atrage atenţia că dacă transportul nu se derulează în comformitate cu normele sanitare veterinare, pot influenţa starea de sănătate a animalelor, existente în judeţul nostru, precum şi comerţul întracomunitar şi exportul cu animale vii sau produse de origine animală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 181

Comentarii

1 comentarii

callas

Acum 11 ani

amenzile de tot felul, mai nou o ramura economica infloritoare in Ro. Daca tot nu se produce nimic, cel putin sa dam amenzi; S-a deschis orasul chinezesc? Pac, s-au dat amenzi! Se exporta ceva si nu se da ciubuc? Vine amendaaaa! Unde se da ciubuc : constructii si demolari ilegale, parcare aiurea, omor pe trecere de pietoni, etc. nu se da nici o amenda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus