Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Statiunea balneara Ocna Sibiului – finalizata dupa doi ani si 4,6 milioane euro

După doi ani de lucrări, a fost finalizat proiectul ce a vizat reabilitarea infrastructurii şi amenajarea lacurilor din staţiunea balneară Ocna Sibiului, depus de către Consiliul Local Ocna Sibiului la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru. Defectele ce se vor ivi vor fi sesizate şi reparate în următoarele 12 luni.

Noua înfăţişare a staţiunii a costat peste 4,64 milioane euro, din care 3,73 milioane euro au fost fonduri nerambursabile primite din partea Uniunii Europene şi a Guvernului României, iar suma de 915 mii euro a fost contribuţia adusă de Consiliului local pentru realizarea proiectului. Faptul că Localitatea Ocna Sibiului dispunea de un potenţial balnear valoros era binecunoscut, însă rămânea la nivelul de potenţial. Concretizarea acestuia a însemnat implementarea proiectului „Reabilitarea infrastructurii pentru creşterea atractivităţii staţiunii balneare Ocna Sibiului”. Deşi a fost un efort financiar depus de către Consiliul local din Ocna Sibiului, rezultatele concrete sunt un exemplu de proiect de succes cu efecte vizibile economice ce vor ajuta localitatea să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă. Lucrările finanţate au vizat reabilitarea a 12 străzi din staţiune în lungime de peste 4,7 km, amenajarea a trei lacuri sărate, construirea de parcări şi a peste cinci kilometri de alei pietonale, dar şi asigurarea sistemului de iluminat pe alei, străzi şi în parcări, lucrări de peisagistică, achiziţia a trei sisteme automate de taxare şi achiziţia de mobilier urban stradal.

 

foto: www.adrcentru.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

maria

Acum 12 ani

cred ca la investitia de 4,64 milioane euro, erau suficienti bani pentru o instalatie de dusuri moderne cu apa calda...lumea merge acolo si in sezon mai rece. Daca este pe undeva dus cald eu nu l-am vazut imi cer scuze. Macar cu panouri solare se putea face si ieftin si economic.....
Raspunde

marian

Acum 12 ani

sunt penibili cu dusurile lor reci.. ep de piatra
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

eu cred ca se puteau face mult mai multe imbunatatiri cu 4 milioane de euro...oare
Raspunde

J

Acum 12 ani

Dusuri reci, inca mai este mizerie(deci oamenii de paza sunt degeaba platiti)si fffffff scump 12 lei/zi +6 lei parcarea platesti ca sa te duci la Ocna cam la 60 de lei cu benzina asta scumpa.
Raspunde

calin

Acum 12 ani

Priviti partea pozitiva, de anul acesta nu vor mai fi paznicii cei mai instariti oameni din Ocna Sibiului. Si sa speram ca banii colectati vor merge in continuare in dezvoltarea statiunii. (Spaga era la ea acasa)
Raspunde

Eduard

Acum 12 ani

Domn\'e ce se intampla cu scarile ... se termina brusc si dintrodata. Chiar nu se puteau pune scari pana la sol? Am vazut oameni care intrau in apa pt. prima data si cadeau pur si simplu dupa 3-4 trepte in apa. Macar niste panouri de avertizare trebuiau montate. De ce nu se pune alta taxa dupa orele 15?!? Daca ies de la serviciu la 18 si ajung la lacuri pe la 19 nu mi se pare normal sa platesc tot 12 lei. La fel de anormal este si faptul ca ognenii nu platesc intrare. DE CE? Ei cotizeaza diferit la bugetul de stat?!? Cred ca este un management destul de prost acolo. Tipii care vand bilete te iau la intrare cu \"ce vrei?!?\" in loc de \"Buna ziua! Bine ati venit! bla bla\". Slab management ... pe banii nostri. VIZITATI judetul SIBIU! La mai mare!
Raspunde

sibian

Acum 12 ani

4 milioane de EURO!!!!! In ce au intrat 4 mil?!?! in pamant? sau in buzunarele catorva? Gazon ,flori, dusuri, cabine noi de schimb, terase noi, etc . totul trebuia sa straluceasca!!!!!!!
Raspunde

unde sunt panourile

Acum 12 ani

nici macar panouri cu informatii elementare despre lacuri nu sunt. niste tarani si aia care au gandit treptele. faza cu 10 lei sezlongul e mai penibila, cand la intrare e afisat 3 lei, cica, aia e taxa luata de primarie iti explica berila care iti taie chitanta de 10 lei. Alo OPC!
Raspunde

Gica

Acum 12 ani

Cred ca majoritatea banilor s-au scurs, dar nu in lacuri...
Raspunde

Carcotasul

Acum 12 ani

Este revoltator ce se intampla acolo... s-au pompat atatia bani in ce ? Malurile lacurilor arata la fel de sinistru, apa e la fel de murdara.. In locul gazonului si florilor iti incanta privirea mormanele de moloz si urmele de roti de utilaje impregnate pe alei ... e o imagine de vis... Aleile de langa lacuri din rondele de lemn de brad sunt piesa de rezistenta... nu stiu cum s-au putut gandi sa faca o asemenea gogomanie... alea o sa reziste fix pana la primavara.. apoi trebuie iar bagati bani in remedieri... Scarile de coborat in apa, dupa ce ca sunt scurte mai sunt si din lemn.. lemn care sigur o sa reziste in apa sarata.. la banii astia putini (4 mil. de Euro) nu s-au gasit alte materiale mai bune. Si daca ti se face rau vazand atatea prostii, poti sa te racoresti la un dus rece (apa e ca ghiata, sigur nu o sa casesti unul cu apa calda). Nu fiti dezamagiti ... turistii o sa se ingramadeasca sa vina.. doar e superoferta.. intrarea este \"doar\" 12 lei chiar daca mergi dimineata sau seara dupa ce iesi de la servici + 6 lei parcarea. Bravo baieti ! Ati facut o treaba excelenta !
Raspunde

nicu

Acum 12 ani

Ocna Sibiului este pe drumul cel bun- nimic nu se poate face perfect de la inceput,merg de ani de zile acolo-este din ce in ce mai bine. Felicitari oamenilor care au pus umarul la aceasta realizare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus