Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
-2°C

Muresenii nu se joaca: vor sa fie capitala regiunii!

O parte din primarii din judeţul Mureş au participat, joi, la dezbaterea publică privind regionalizarea organizată la Palatul Administrativ din Târgu Mureş, lipsind majoritatea edililor USL şi UDMR, iar prefectul Marius Paşcan a acuzat liderii opoziţiei că le-au interzis edililor să participe. Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea a a motivat imediat întâlnirea: ”Cu o mapă întocmită de primari şi cu principiile judeţului Mureş mă duc oriunde să mă lupt pentru prioritatea aceasta de Mureş capitală (a regiunii). E important să te duci pe argumente, nu pe emoţii, emoţia am văzut ce a însemnat, emoţia domnului Marko Bela, din păcate - refuzul abordării acestui subiect", a declarat Florea.
Dezbaterea publică privind regionalizarea a fost convocată la Palatul Administrativ din Târgu Mureş, la iniţiativa vicepreşedintelui PDL Dorin Florea, care este şi primarul din Târgu Mureş, iar la eveniment au participat mai puţin de 20 de primari, din cei peste o sută din judeţ, lipsind majoritatea edililor din USL şi UDMR, dar şi unii ai PDL, transmite Mediafax.
În cadrul dezbaterii, prefectul de Mureş, Marius Paşcan, le-a spus primarilor că varianta UDMR privind reorganizarea administrativă, în care Mureşul ar constitui o regiune împreună cu Covasna şi Harghita, ar fi defavorabilă din punct de vedere economic, plasând această regiune "pe locul 14 din 15" în ce priveşte PIB pe cap de locuitor.
Pentru capitala regiunii formate din județele Mureş, Covasna, Harghita, Braşov, Sibiu şi Alba se mai bat orașele Brașov și Sibiu.


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

capitala regiunii

Acum 11 ani

Acum poate demonstra domnul Ariton ca este sibian adevarat si nu un \" PARAT\" daca reuseste sa impuna Sibiul capitala regiunii dupa principiul -doi se bat si al treilea castiga.
Raspunde

Sibian

Acum 11 ani

Cum sa se lupte Ariton pentru Sibiu dacă el nu este sibian?!?!?
Raspunde

jaco

Acum 11 ani

Sibiul nu are ce cauta in aceiasi regiune cu brasovul si ungurimea. Sibiul este pe culoarul Alba, Deva, Arad. Asta e de cand lumea. Brasovul cu Muresul si Harco sunt pe culoarul care se sfarseste la Oradea. Accesul inspre Tg Mures sau Odorhei, Miercurea Ciuc este f greoi dinspre Sibiu si invers. Cine a propus o astfel de impartire este ori incult, ori tembel, ori rau intentionat.
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

lasati-l pe ariton in pace. e extenuat dupa plimbarea in china si marile rezultate adica vax
Raspunde

xfactor

Acum 11 ani

nici nu trebuie ca Sibiul sa fie ca[itala!Va dati seama ce circulatie va fi prin Sibiu,abia avem centura si nici cu asta nu s-a descongestionat traficul ca lumea prin Sibiu!Mai bine la altii si la noi trezoreria :)O impartire cu resposabilitati pentru fiecare dub cele 6 capitale de judet,care vor alcatui Regiunea!Asa ar fi cel mai bine!
Raspunde

***

Acum 11 ani

De acord cu jaco
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus